Even naar Alkmaar

Alkmaar - Stadhuis Deze keer blijf ik in Nederland. Ik moet voor 30 september nog twee NS enkeltjes gebruiken. Dat doe ik dus vandaag en morgen. Dan heb ik nog wel een bestemming nodig. Alkmaar lijkt me ver genoeg weg. Ik kan moeilijk Zwolle of Lelystad als bestemming kiezen.
Alkmaar van donderdag op vrijdag heeft als voordeel dat ik de kaasmarkt van vrijdag kan mee maken. Dit jaar nog maar twee keer.

Met de bus van kwart over ėėn en de trein van 13:47 reis ik naar Noord Holland. Onderweg is het best wel druk met schooljeugd. Overstappen op Amsterdam Centraal en uitstappen op Alkmaar. Alleen nog een kleine kilometer lopen naar het hotel en ik ben er.
Inchecken gaat wat stroef. Het is een hotel bistro combie, waarvan de bistro gesloten is. Alkmaar - De Waag Een vriendelijke dame komt net op de fiets aan als ik het telefoonnummer van het hotel opzoek in mijn mobiel.

Ik puf een klein uurtje op de kamer uit en ga dan nog naar de stad in. Ik loop eerst naar de grote Sint Laurenskerk op de hoek en volg de Alkmaarse versie van de Oudestraat, Langestraat. Een rijk Alkmaars verleden dat zie je in de winkelstraat. Bij een gracht ga ik linksaf en kom op het Waagplein. Maar ik loop en klein stukje terug en ga bij De Fransman naar binnen. Een fondue restaurant waar ze ook biefstuk serveren, tenminste volgens het boord buiten. Aangezien het kwart voor zes is vind ik het wel etenstijd.

Het eten, de biefstuk, smaakt prima. Toch ga ik terug bij het hotel nog even bij de Jumbo even verderop naar binnen. Ik heb bubbels nodig om de avond door te komen. Morgen de toerist uithangen. Kaasmarkt bezoeken en dan weer met het andere enkeltje terug.

Comments are closed.