Varen naar Elburg

Met Pa ga ik een uitstapje maken. Met De Veerman van Kampen gaan we een dagtocht maken. Vandaag gaan ze naar Elburg. Elburg is altijd wel leuk, met de boot er naartoe is een bijzondere ervaring. Haven van Elburg met De Veerman van Kampen De boot vertrekt om 10:30. We kiezen een mooi plekje uit. Alleen zijn we niet, er zijn genoeg groepjes en een grote groep, de PCOB uit Kampen. Pa herkent een aantal mensen, altijd leuk.

De route gaat benedenstrooms door Het Kattegat. Dan varen we door De IJsseldelta en steken de uitmonding van de IJssel over naar het Vossemeer. Via de sluis bij Roggebot komen we op het Drontermeer terecht. Als we in de sluis zijn maakt een mevrouw aan boord een nare val. Ze houdt er een hoofdwond aan over. Ze vaart nog mee tot Elburg waar ze daar van de boot gaat.

Elburg is toch een eindje varen. Roggebotsluis zorgde qua brugopening voor oponthoud, maar hier begon men met serveren van de lunch. Mooie tijdstip dat dit gebeurt het is inmiddels 12:00. Even na half twee zijn we in Elburg. We kunnen en mogen hier van boord om de stad te bekijken. Stadsfront Kampen Pa komt niet verder dan de rand van de haven en gaat daar op een bank in de zon zitten. Ik loop om de haven heen om te fotograferen. Dan ga ik via een ijscozaak terug naar Pa. Het is heerlijk weer en een ijsje is altijd goed.

Om 15:15 vertrekken we weer richting Kampen. Roggebot wordt soepel gepasseerd. De sluis stond open aan onze kant. Het Kattegat wordt nu vermeden. We varen gelijk de IJssel op. Onderweg worden we door een Rijkswaterstaat vaartuig ingehaald. Hij heeft de snelheid er goed op staan. Na de Eilandbrug weer van het water gezien te hebben, de vele havens om Kampen voorbij gevaren te zijn komen we weer terug in onze mooie Hanzestad. In het voorbij gaan van de Koggewerf maak ik nog een mooie stadsfront foto. We zijn weer thuis. Pa en ik hebben zeker genoten vandaag.

Treinen met Tender

Vandaag heb ik een verlofdag. Stil zitten is er niet bij, tenminste, ik ga wel stil zitten in de trein. Maar dat ga ik nu niet alleen doen. Tender gaat met me mee!!! Treinen met Tender - Station Almere Muziekwijk Al twee keer uitgesteld, maar vandaag gaan we toch echt samen weg.

Met de trein van 09:05 vertrek ik van Kampen Zuid. Drie kwartier later sta ik op Almere Muziekwijk. Ingrid en Tender staan al te wachten. Een gezonde spanning zie ik op het gezicht van Tender, leuk om te zien. Met de volgende trein gaan we op weg. Had alleen niet verwacht dat die 20 minuten later zou vertrekken. Via Duivendrecht wil ik naar A’dam CS, maar als ik zie dat die pas 30 min later gaat (Duivendrecht – A’dam CS maar 2x per uur – zucht) pakken we toch maar de trein naar Schiphol. Dit stond wel op mijn lijssie, maar dan wel via Haarlem en Zandvoort). Ach, met reizen moet je flexibel zijn. Eerst nog wel een flesje water kopen op het station, Tender heeft vieze handen gekregen van het bankje op Muziekwijk. Ik moet haar wel weer schoon afleveren, hihi.

Op Schiphol zoeken we gelijk de wandelpromenade op. Treinen met Tender - OnderwegHelaas zoals zo vaak op Schiphol zijn ze weer met een verbouwing bezig. We moeten omlopen. Met Tender aan de hand, het is toch wel erg druk op Schiphol, lopen we naar de roltrappen. Maar dan staan we buiten en kunnen eindelijk de vliegtuigen zien. Ze weet zich nog te herinneren dat we hier eerder zijn geweest, toen was Martin erbij.
Het buiten kijken wordt wat bekort omdat we nu niet rond kunnen lopen. Dan maar terug naar binnen. Voordat we de trein trein pakken nog snel een broodje scoren. Eerlijk zullen we alles delen, want het leek me niet verstandig haar een hele te geven (ze had net een klein zakje chips op).

Ik heb mijn zinnen nog steeds op Zandvoort staan en dat kan via Sloterdijk. Het korte stukje naar Sloterdijk is te kort voor Tender om de trein te willen verlaten, nou dan rijden we toch door naar Zaandam. Treinen met Tender - Waar gaan we nu naartoe?Hier gaan we er wel uit, In de trein heeft Tender gekozen om naar Utrecht te gaan. Dat is ook een leuk ritje.

Onderweg zien we genoeg boten die over het Amsterdam Rijnkanaal varen. Er valt dus genoeg te zien. Op Utrecht CS is het wel erg druk, maar hand in hand lopen we door de massa heen. Ik wil via Baarn en Hilversum terug naar Almere, maar Tender heeft het eigenlijk wel gezien dat treinen. Op stations ontbreken attracties waar ze in wil zitten, en “een ander keertje” vindt ze niet een leuk antwoordt. Ook beginnen de treinen wel erg warm te worden, zelfs voor Ome Bert. Dus, Ingrid gebeld en verteld dat we terugkomen. Erg verbaasd, maar ook wel weer begripvol, belooft Ingrid ons van het station Muziekwijk om 14:17 te komen halen. Een alternatief van Speeltuin, wat ik in gedachten had, is snel gevonden. Een speeltuin met deze hitte is niks. De ervaring van Mama Ingrid neemt over en komt met een andere bestemming, Almere Strand. Ook voor de niet zwemmers zoals Ome Bert, een goede bestemming.

In een heerlijk briesje en zittend in de schaduw van een boom breng ik heerlijk ontspannen de tijd door. Tender vermaakt zich prima in het water. Met Ingrid kan ik bijkletsen. Treinen met Tender - Almere StrandVoordat we naar huis gaan nog snel boodschappen halen bij de Plus. Het net gescoorde eten: spinazie met krieltjes en een zalm moot, smaakt heerlijk. Hoewel het erg gezellig is pak ik de trein van 18:39 uit Muziekwijk. Ingrid is zo aardig om me naar het station te brengen. Lopen in dit klamme warme weer is niet echt een optie.

De trein terug zit nog erg vol. Gaande weg vallen stappen er meer en meer mensen uit. In Kampen zitten er nog maar weinig in. Maar dat is standaard heb ik al eerder ontdekt. Het reist ook wel lekker. Weer thuis kijk ik terug op een erg leuk dag met Tender samen. Ga ik nog wel een keertje doen.