Naar de Stadsgehoorzaal

Wilfried de Jong en Ocobar Maanden geleden al een kaartje gekocht voor de voorstelling van Wilfried de Jong en Ocobar “Non stop New York”. Wilfried houdt een try-out in Kampen van zijn nieuwe programma. Een vertelling van zijn belevenissen die hij ooit in New York heeft gehad. De vertelsels wordt ondersteund door muziek van de band Ocobar.

Ik moet mijn kaartje nog ophalen bij de kassa. Ik neem gelijk de andere bestelde kaartjes ook maar mee. Volgende week met Annie en in mei nog een keer. Vandaag Wilfried.

Omdat het een try-out is wordt er nog veel met papier gewerkt. De muziek die de verhalen ondersteunen is perfect. Kan niet helemaal uitleggen wat en hoe er gespeeld wordt. Ik weet wel dat, wanneer het op cd uitkomt, ik het zeker ga kopen.

Een klein beetje jammer is het dat het na 5 kwartier alweer afgelopen is. Misschien maar eens kijken wanneer de “echte” voorstellingen zijn ik nog eens ga. Ik ben wel benieuwd hoe het zich ontwikkeld en wat het eindresultaat is.

Hanzelijn wandeltocht

De wandeltocht van vandaag heeft wat meer voorbereiding nodig. De afgelopen weken ben ik blijven wandelen en heb ik lange routes gelopen. Vandaag ga ik 40 km wandelen. De ws78 organiseert in Dronten de Hanzelijn wandeltocht. WS78 kent maar één afstand in de winter, 40 km. Daar moet je toch echt voor trainen, of niet te veel afzakken eigenlijk.

Om negen uur is het vertrek als een van de 248 wandelaars. Vroeg van huis is niet nodig, Dronten doe je in 13 minuten met de auto. Eerst gaan we met een omtrekkende beweging richting Station. Dan is het lopen naar Ketelhaven. Halverwege de Colijnweg, bij kilometer tien, is een rust. Een gratis bekertje soep. Met de straffe wind die schuin van voren komt is dat een heerlijk traktatie. Snel door naar Ketelhaven. We lopen door Ketelhaven en komen bij het Roggebotveld uit. De Nieuwe Hanzelijn Wandeltocht met WS78 Een stuk landbouwgrond teruggegeven aan de natuur. Door de rietvelden lopen we naar de andere kant. Dan verder door het bos. De grond is bevroren, maar voordat dit gebeurde is men met bomen kap beziggeweest. Overal hobbels en knobbels, makkelijk lopen gaat gewoon niet. We lopen dan door het Koningin Wilhelminabos naar het halverwege punt en rust Het Grote Kabouterbos.
Omdat het een massa start was zit iedereen dicht op elkaar. Ook bij de rust dus. Resultaat, druk druk druk druk druk binnen. Ik ga wel voor een Pepsi en een appeltaart met slagroom, maar daarna ga ik vlug weer verder.

Op de Hanzeweg moeten we rechts Het Abbertbos in. Weer een pokke stuk met spiegel gladde en een hobbelige weg. De vooruitzicht op een betonnen fietspad naast de Hanzelijn houd me ook op de been. Helaas heeft de Provincie Flevoland het (betonnen)fietspad niet geveegd, maar het is toch schoon genoeg om stevig door te stappen. De wind blaast volledig in de rug. Goed dat ik daar een rugtas heb zitten. De wind blaast overal doorheen. En dat bij min drie a vier.

Bij het eerste viaduct is een stop voor gratis koffie, dan gaat het weer verder langs de Hanzelijn. Aan de Boudewijnlaan net buiten Dronten krijgen we nog een appeltje. Nu is het niet ver meer naar de finish. Het is via een directe route terug naar de startlocatie. Even voor half vijf stop ik de apps op de telefoon. Deze 40 kilometer ging in ietsies meer dan zeven uur. Een prima tijd voor de winter.

Afmelden, wandelboekje laten stempelen, herinnering kopen en dan vlug weg. Ergens in Kampen is voor mij een warme douche gereserveerd. Ik heb alles knisperent warm gelopen, maar na zeven uur buiten verlang je wel naar warm water. Die 13 minuten kunnen me niet vlug genoeg gaan.

Externe link :

 • De gelopen route
 • EK Allround Schaatsen

  Dames 500 meter Ergens in november een kaartje gekocht voor het EK allround schaatsen in Thialf. Van de drie dagen vond ik de zaterdag de aantrekkelijkste dag.

  Even na één uur vertrek ik richting Heerenveen, om er rond kwart voor twee de auto in de buurt van het stadion te parkeren. Ik ben zeker niet alleen. Overal staan auto’s geparkeerd en lopen mensen richting schaatstempel. Voor mij is ht nu de derde keer dat ik ga naar Thialf ga. Bij een kraampje koop ik een te dure oranje shawl, maar je moet toch laten Heren 1500 meter zien dat ik achter de Hollanders sta. Mijn oranje t-shirt onder de trui valt veel minder op.

  Voordat ik naar mijn plaats ga koop ik alvast wat muntjes voor de versnaperingen. Mijn plekkie wordt vak L rij 4 stoel 43. Dat is de lange kant bij het wisselvak. Een prima uitzicht om alles goed te kunnen volgen.

  Om 14:10 gaat de eerste rit van start. Dames 500 meter. Na de dwijl komen de ren 1500 eter aan de beurt. Net als de Nederlandse dames maak ik ook nu Dames 3000 meter foto’s van de Nederlandse heren. Rintje Ritsma was de vorig keren niet van partij. En nu zijn de grote internationale sterren ook aanwezig. De andere keren was het een Nederlands kampioenschap.

  Na de laatste rit van de heren ga ik tijdens de dwijl naar buiten voor een broodje. Binnen nog even een colaatje light. De eerste rit van de dames 3000 meter gaat van start. Ik ga niet terug naar mijn plek, maar blijf boven staan om vanuit een andere hoek foto’s te maken. Na de rit van Ireen Wüst vertrek ik. Ik wil de meute voor zijn. Ik heb niet veel zin om bumper aan bumper de snelweg op te zoeken. Er zijn nog maar twee ritten te rijden. Veel zal ik niet missen.

  Het is een zeer geslaagde invulling van de zaterdagmiddag. Als ik de kans krijg ga ik zeker weer.  Gerard KemkersPeter MullerBart Veldkamp