Sportief jaaroverzicht 2012

 • Lopen… : 1704 km
 • Fietsen.. : 3655 km
 • Het sporten is dit jaar gewoon doorgegaan. Als ik naar de eindcijfers kijk dan is het zelfs ruim meer dan in 2011. Het wandelen is 475 kilometer meer (+38%). Ook het fietsen staat in de plus, 1181 km (+ 47%) meer.

  Eerdere jaren :

 • 2011
 • De Weerribben in met FLAL

  Wandelen met de Friese Lange Afstand Lopers. Ze organiseren een wandeltocht in en om De Weerribben. 25 km wandelen in een mooie omgeving.

  Externe Link :
  Het wandel verslag met gelopen route

  Hanzelijn

  Om half tien heb ik afgesproken met Pa. We nemen de Hanzelijn naar Lelystad. Veel te vroeg staan we op het perron. Geen schuilhokje helaas. De min één en een bries maken het erg frisjes. Het uitzicht is wel apart. De Zwartendijk, N50 en Kampen zien vanuit een vreemd perspectief. Station Kampen Zuid Maar al kijkend en babbelend schiet de tijd goed op en kunnen we instappen. Eerst zitten we links, nu kunnen we het betonnen fietspad en het station van Dronten goed zien.

  In Lelystad nemen we een bakkie koffie en een muffin. Met een half uurtje zitten we al weer in de trein terug. Tante Alie woont redelijk dichtbij, maar voor Pa toch te ver weg om er lopend naartoe te gaan.

  De trein terug is een dubbeldekker, we gaan bovenin zitten nu aan de andere kant van de trein om het andere uitzicht op de polder te hebben. Net door de Drontermeertunnel gaan we naar beneden en al vlug staan we weer op het perron van Kampen Zuid.

  We gaan niet meteen naar huis. Het is bijna twaalf uur. Om de ochtend anders af te sluiten gaan we in de binnenstad naar het Pannenkoekenhuis Holland om te eten. Beide nemen we een pannenkoek met apple. Alleen Pa neemt rozijnen erbij en ik kaneel. Na het eten breng ik Pa naar huis en rij ik nog door naar de garage.

  Meer dan een uur moet ik wachten totdat de auto klaar is. Er is een slangetje stuk bij de motor waardoor het met optrekken extra ruist in de auto.

  Ik kan knarsentandend blijven wachten totdat ze klaar zijn, maar ik kan natuurlijk ook kijken hoe de IJssel erbij ligt in december. Bij de Eilandbrug Ik heb wandelschoenen aan, dus dat is ene pluspunt. Ik heb alleen geen muts en handschoenen mee. Maar langer dan twee uur wegblijven ben ik toch niet van plan.

  Bijzonder is de route niet, maar de terugweg van de Eilandbrug neem ik een weg langs de N50. Onbeschermd en met tegenwind die dwars door mijn jas blaast loop ik verder. Als ik terug bij de garage ben is de auto weer gemaakt en kan ik gelijk wegrijden. De rekening krijg ik thuis wel.

  Externe link :
  De gelopen route