70 km fietsen

Omdat het vandaag zo warm wordt stap ik al heel vroeg op de fiets. Rond half negen rij ik eerst naar de Kamperstraatweg. Ik heb grootse plannen. Gaande weg worden ze echter nog groter.
‘k heb de bult bij ’t Harde voor ogen. Nadeel, je moet er eerst naar toe fietsen. In de buurt van Wezep rij ik een stukkie binnendoor. Midden in het centrum van ’t Harde kom ik uit. Hier is ook een supermarkt. Ik heb drinken meegenomen, maar onderweg extra inslaan is niet verkeerd. Dan hou ik mijn eigen spullen voor reserve.

In de etalage van de Wereld Winkel zie ik een houten beeldje van een drommedaris, gemaakt in India. Die is voor mij. Na een korte stop in een erg drukke Boni rij ik richting spoorwegovergang (Zwolle – Amersfoort). Dan doorrijden en langs de LKlnl Tonnet Kazerne. 't Kleine Veer tussen Hattem en Zwolle Na een flauwe bocht zie ik de bult liggen. Zonder het zadel te verlaten “klim” ik naar boven. Op het hoogste punt nog snel een krentebroodje naar binnen werken en dan heeeeerlijk soepel de afdaling nemen.

Beneden aangekomen neem ik de weg links, die gaat naar De Dellen en Heerde toe. Dit lijkt me wel wat. De zon ontlopen door in de bossen te gaan rijden. Het is maar 9 kilometer naar Heerde. Ik heb snel door dat je deze weg beter in deze richting kan rijden dan omgekeerd. Ik heb nu veel meer een daling dan een stijging in de weg. Op een stuk ben ik zelfs zo aan het afdalen dat ik de remmen in moet knijpen om niet in de struiken te belanden.

In Heerde rij ik weer tegen een Boni aan, wederom sla ik proviant in en vervolg ik mijn weg. Net even buiten de stad zie ik een groen ANWB bordje met de touristische fiets route naar Hattem. De keuze is niet moeilijk, toeristisch of een kaarsrechte weg naar Hattem. Touristisch! Over een betonnen fietspad kom ik in Wapenveld. Hier wordt het even zoeken, maar al snel herken ik de weg weer en rij ik naar het Apeldoornskanaal. En het water volgend kom ik vanzelf in Hattem uit.

Ook in Hattem kies ik voor de touristische route. Het fietspad volgen en om de stad heen rijden. Bij de passantenhaven kom ik uit. Even twijfel ik of ik de normale weg ga volgen, of neem ik ’t Kleine Veer over de IJssel naar Zwolle. Het pontje wordt het uiteindelijk. Ik ben nu al zover, dit wil ik ook wel meemaken. Ik blijk niet de enige te zijn met dit idee. De pont zit vlug vol met fietsen en mensen.

Nu herken ik het weer. Na de pont links en ik rij tegen de nieuwe rode spoorbrug aan. Via het bos van ’t Engelsewerk kom ik bij de IJsselhallen uit. Hier nog even snel een Jumbo in. Het is al tegen de 30 graden geworden. Drinken, drinken, drinken heb ik nodig.

Via de Zwolseweg kom ik weer in Kampen. Ik loop nog de Oudestraat van Vispoort tot van Heutszplein naar het Kamper Strip Spektakel te kijken. Heel erg druk is het (nog) niet, maar dat zal wel door de warmte komen. Via de binnenstad en korte weggie naar huis. De Jumbo kan ik weer niet overslaan. Moet toch mijn boodschappen nog inslaan voor dit weekend. Als ik eenmaal thuis ben ga ik er niet meer weg. Mij te warm.

Het verbaasd me dat ik stiekem 70 km gereden heb. Het ging lekker soepel. Met het rondje van gisteren had ik meer moeite. Ik had alleen wel eerder thuis willen zijn. Ach ja, ik heb dit toch maar mooi gedaan.

Externe Link :

 • De gereden route
 • De route via Endomondo
 • Naar het zwembad

  Een tijdje loop ik met het idee te spelen om naar het Zwembad te gaan. Ik ben op zoek naar een andere bezigheid voor komende winter. Lopen, Fietsen, Crosstraineren en Spinning is leuk. Een extra sport om andere spieren te benutten, zwemmen dus.

  Altijd zwemmen al heel erg leuk gevonden. De laatste keer dat ik De Steur van binnen zag weet ik niet eens meer. Ik gok zo’n 30 jaar geleden. De laatste keer dat ik in een zwembad lag is, denk ik, is in 1991 in Memphis geweest. Toch al zo’n 21 jaar geleden.

  De ingang is anders dan ik in mijn bestoft bovenkamertje weet te herinneren. De kleedhokjes zijn nog hetzelfde. De bocht om naar de trap richting zwembad ook. Het 50m bad is redelijk gelijk. In het ondiepe is een glijbaan gekomen. Het peuterbad is redelijk ander. De whirlpool is nieuw.

  Bij het ondiepe stap ik het zwembad in. Eerst kopje onder en dan de voetjes los van de grond. Na een meter of tien besef ik ineens dat gewoon aan het zwemmen ben. Niks verleerd, alsof ik nooit gestopt ben. Net als iedereen trek ik mijn baantjes. Heen en weer (100m dus) gaat in vijf minuutjes. Later gaat het in vier minuten.
  Een beetje rondhangen aan de rand van het bad. En dan zit het erop. Nog snel even een plons rechtstandig om de bodem van het diepe (3.50m) aan te raken.

  Als ik naar de kleedhokjes loop merk ik wel dat ik andere spieren heb aangesproken. Beetje vermoeid ben ik maar wel met een lekker gevoel. ‘k Kom nog zeker terug. lekker

  Katwijk aan Zee

  Katwijk aan Zee Werken in Den Haag, net als een paar weken geleden. Dan kan ik wel weer naar Noordwijk gaan, maar dichterbij ligt Katwijk aan Zee. Deze keer vereer ik dit dorp met een bezoekje.

  Ik loop langs de waterlijn een stukkie naar het zuiden. In de verte zie ik Scheveningen liggen. Voor de kust varen een paar grote schepen.
  Katwijk aan Zee Door het rullezand naar de weg en dan de winkels opzoeken. Ik ben op zoek naar een supermarkt om mijn eten te scoren. Na een omtrekkende beweging kom ik een AH tegen.

  Ik loop met de boodschappen naar de auto, leg de spullen weg en ga nog terug richting boulevard. Een laatste blik over het strand richting zee. ‘t is geen strandweer, maar mooi is het wel