Wandelen rond Meppel

Op www.wandel.nl gezocht naar een wandeltocht in de buurt. Wel een aardige in de buurt gevonden. Poort van Drenthe wandeltochtIn Meppel is de 2e poort van Drenthe wandeltocht. Ik ga vandaag voor de 25 km.

Even voor negen uur ben ik bij de start. Snel inschrijven en lopen maar. Een klein stukje nog door de stad, maar dan lopen we door de weilanden. De bordjes van de KNBLO is weer even wennen, de laatste tochten die ik gelopen heb werden anders aangegeven.

Van Meppel gaan we naar Wanneperveen, dan door naar Giethoorn. Hier stop ik voor een kop koffie en een punt appelgebak. We zijn nu precies halverwege. De mussen in Giethoorn zijn zo gewend aan mensen dat ze letterlijk uit je hand eten, of, als je even niet oplet, de kruimels van je bord eten. Het is de grachten volgen in Giethoorn en dan is het nog maar 12 km tot Meppel. Onderweg kom ik langs De Fanfare, een markant punt van Giethoorn.

De Fanfare - GiethoornVerder, via een betonnen fietspad komen we bij de Veneweg uit. Deze moeten we helemaal volgen tot een rustpunt. Dit is dezelfde als vanmorgen. We hebben dus een ruime lus gelopen.

Na de rust volgen we gelukkig een iets andere route naar Meppel terug. Het zijn wel allemaal recht lange stukken. De wind komt van achteren, dat maakt het lopen lastig. Geen verkoeling op je wangen, ’t is zweten geblazen. Ik vermoed dat het zo rond de 25 graden is e n de zon brand enorm.

Links, rechts, links door Meppel heen en ik ben weer terug. Snel mijn wandelboekje en herinnering halen en dan vlug de auto in en de airco aan.

Externe Link :

 • De gelopen route
 • De volgende dag

  Heerlijk uitgeslapen na een vermoeinde twee dagen. De voeten zijn tot rust gekomen. Ik zelfs een 100% goed gevoel dat, wanneer ik vandaag had moeten starten voor een derde dag, ik zonder problemen verder had gekunt. Trainen heeft inderdaad zo z’n voordelen.

  Dag 2 Amersfoort

  Pyramide van Austerlitz Een nieuwe stap richting Nijmegen. Vandaag dan nog steeds in Amersfoort, dag twee van de tweedaagse.

  Om kwart over zeven vertrek ik voor dag twee. Deze route is nieuw voor me. Bij de poort gaan we linksaf. Kort daarna zijn we de snelweg (A28) over en lopen richting Leusden. Eerst gaat het nog door de bossen. Later lopen we door de weilanden richting Woudenberg. Op het eerste rustpunt sluit ik aan bij de EHBO. Mijn rechtervoet begint pijn te doen. De blaar van gisteren is op gaan spelen en een nieuwe blaar dient zich aan. Tijd om er naar te laten kijken. Met vette watten en een gaasje wordt ik weer op pad gestuurd. Even doet het pijn, maar later loopt het weer redelijk. Onderweg komen we over onverharde wegen met veel losse kiezels, daar wordt het opletten waar je je voet neerzet. Recht onder de voet voelt zeeeeer onaangenaam.

  Na Woudenberg komen we weer in de bossen. Het is even puzzelen met de pauzes. Er zijn meer rustpunten dan gisteren, maar tijdens de eerste helft van de route hebben we er al drie gehad. Nummer vier is twee uur lopen ver weg. Gelukkig heb ik genoeg in de rugtas zitten. De repen van Prodimed vullen goed, maar de smaak zit redelijk dicht bij elkaar.

  Op het 31 km rustpunt wordt ik aangesproken door twee dames die verkeerd gelopen zijn. 2daagse van Amersfoort Ze hebben zich opgegeven voor de 30 km, maar zijn ergens verkeerd gelopen, nu moeten ze wel 40 km lopen. Eigenlijk hadden ze er dus al moeten zijn, nu hebben ze nog 2 uur voor de boeg.

  Het laatste uur is een redelijke uitdaging. De benen hebben het wel gehad. De rechtervoet begint weer pijn te doen en de linker voelt zich buitengesloten en begint op te spelen. De laatste drie kilometer zijn dezelfde als de laatste drie van gisteren. Wel prettig, nu weet ik precies hoever het nog is.

  Als ik de knipkaart inlever krijg ik een mooie medaille er voor terug. Hard voor gewerkt, ‘k ben er wel een beetje trots op. Op naar die van Nijmegen.

  In de auto ben ik blij met cruise control, de voeten zijn moe en nu kan ik ze laten rusten.

  Externe link :

 • De gelopen route
 • 2daagse van Amerfoort – dag 1

  Vlasakkers - 2daagse van Amersfoort Herhaling van zetten. Vorig jaar ook de 2daagse van Amersfoort willen lopen, maar het is bij dag één gebleven. Vandaag is het wederom dag één van de Amersfoortse.

  Om kwart voor zeven sta ik het inschrijfformulier in te vullen. Nog even naar het kleinste kamertje en dan kan ik vertrekken. De vooruitzichten zijn goed, het is mooi weer.

  Een groot gedeelte van de route is hetzelfde als vorig jaar. Dag één gaat veel door bossen links van Amersfoort. Na een kilometer of 10 komen we bij Vlasakkers, het tank rij terrein van het leger. Onderweg stop ik bij dezelfde plekken als vorig jaar. Na de eerste drie uur top ik voor de eerste keer, 2daagse van Amersfoort ik heb er dan 18 km opzitten.

  De dag blijft niet zo mooi. Onderweg trekken buien over. Gelukkig loop ik dan onder de bomen, maar op een gegeven moment moet de regenjas toch aan. Zo gaat het een tijdje door, jas aan en jas weer uit, het blijft nooit lang regenen.

  Bij kilometer 32 lopen we langs de Dierentuin van Amersfoort. Vorig jaar zat ik op dit punt er zwaar doorheen. Nu gaat het lopen vele malen beter. De gebruikelijke pijntjes, daar heb ik wel last van. Nog maar twee uurtjes lopen en ik ben binnen.
  Onderweg kom ik Robin nog tegen. Met Robin en Gonny heb ik vorig jaar samen de RK Bloesemtocht gelopen.

  Tegen half drie ben ik weer binnen. Kaartje inleveren en gelijk maar richting auto. Morgen gaan we zeker voor dag twee.

  Externe link :

 • De gelopen route
 • 9e Falconwalk

  Kwart voor zes gaat de wekker af. Om half zeven zit ik in de auto naar Schaarsbergen. De 9e Falconwalk is vandaag. Vorig jaar heb ik deze 40 km tocht ook gelopen, maar toen is het me helemaal niet bevallen. Dit jaar getwijfelt om wel of niet te gaan, maar er zijn weinig alternatieven om uit te kiezen. 9e Falconwalk Schaarsbergen Eigenlijk heb ik het liefste een wandeling die niet zo veel over onverhard terrein gaat. Deze en anderen zit voor 70% aan onverhard.

  Tegen half acht parkeer ik de auto, schrijf me in en om kwart voor acht ben ik onderweg. Deze tocht neemt een andere uitgang van de Kazerne. We lopen eerst een stukje langs de A12. Dan gaat het binnendoor richting A50. Aan de andere kant van de snelweg is een groot heideveld. Nu zijn we op het terrein van vorig jaar.
  Na de eerste rust komen de heuvels en dalen van de Postbank. We komen later uit bij Bronbeek. Het gaat nu een stukje door Arnhem heen. 9e Falconwalk SchaarsbergenVia de bossen komen we weer in Schaarsbergen. Nog een korte pauze vlak voor het einde en dan ben ik weer terug.

  Vlak voor de laatste rust kreeg ik last van mijn rechtervoetzool. Even ben ik bang dat hier een beginnende blaar ontstaat. Thuis blijkt dat mijn kleine teen beschermer onder de voet was gaan zitten, dat was het vreemde gevoel.

  Deze keer heb ik de benen heel gehouden na een lange wandeling. ‘k Heb wel last van mijn knieën en bekken, maar dat is overmorgen weer weg. De nieuwe schoenen hebben het prima gedaan. Ook had ik de voeten ingesmeerd met Gehwol. Dat werkt toch wel goed.

  Externe link :
  De gelopen route

  Previous Entries