Kerkrade – de foto’s

En als je eenmaal met foto’s bezig bent. Gelijk maar de Kerkrade foto’s uitgezocht.

Externe link :

 • De Kerkrade foto’s
 • Brussel – de foto’s

  Na de cursus week in Brussel weinig tijd gehad om de gemaakte foto’s uit te zoeken. Vandaag dan eindelijk gedaan.

  Externe link :

 • De brussel foto’s
 • Zoek de verschillen

  Zoek de verschillen. Volgens mij zijn het er drie.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Laatste dag 2daagse lopen

  Dag twee van de Montfordse tweedaagse. Ik hoop op een andere route, maar blijkt dat de route van gisteren omgekeerd wordt gelopen. Een echte tweedaagse is het dan ook niet. De kijkrichting is dan wel anders maar de route is bekent. Hopelijk gaat het met “spoorzoeken” vandaag beter.

  Even na acht uur vertrek ik. Voorlopig heb ik de routebeschrijving niet nodig. Ook zijn er meer lopers voor mij dus het is makkelijk volgen. Een zelfde route is niet leuk, <a title= maar ik weet nu wel waar de zware punten zijn. We moeten ook nu weer de steile heuvel op. De rustpunten zijn dezelfde als gisteren. Wederom laat ik de eerst weer links liggen. Bij de tweede stop ik wel. Bij het Landall restaurant is het kei druk. Heel veel lopers, voornamelijk 20 km lopers, zitten op het terras. De bediening heeft het druk en wij lopers willen snel geholpen worden om vlug weer verder te kunnen. Dat zit er nu even niet in. Vertrekken zonder pauze is niet verstandig. Het is wederom rond de 27 graden, zo rond 12:00 moet je toch beter voor jezelf zorgen. Een bakkie koffie met een appelpunt is dan goeie brandstof.

  De laatste 10 km van vandaag is toch iets anders dan de eerste 10 km van gisteren. Ze hebben de route iets aangepast. Samen met een andere wandelaar loop ik dan ook gelijk weer verkeerd. We lopen iets te veel om, maar dat kan nooit meer dan één km geweest zijn.

  Met een snellere tijd dan gisteren kom ik bij de finish aan. De voeten zijn heel gebleven. Nog even een bakkie koffie en dan richting auto. Airco op standje hoog en met een uurtje ben ik weer thuis. Een tweedaagse is goed te doen, maar ja 30 is nog geen 50. Daar moet ik meer aan gaan werken.

  Externe link

 • De route
 • Eerste dag 2daagse lopen

  ’s Heerenberg is mijn plaats voor een tweedaagse. Men organiseert de Montfordland wandeltocht. Ik wil eigenlijk twee keer veertig lopen, Beklimmen van de heuvel bij 's Heerenberg maar omdat de voeten nog niet helemaal heel zijn hou ik het bij dertig.

  Even over acht uur vertrek ik voor dag één. De aanwijzingen van de organisatie laten te wensen over. Ze hebben de route gemarkeerd met linten, maar meer toe dan af zijn ze vergeten die ding strategischer te plaatsen. In het begin komen veel loper samen omdat men niet weet hoe nu verder te gaan.

  De eerste rust is bij een Landall park, ik ga alleen even aftappen en loop dan verder. Na 10 km wil ik eigenlijk nog niet rusten, ‘k begin dan net warm te draaien. Vanaf het park is het om een meer lopen en dan gaat het over veeeel onverharde wegen richting een redelijk heuvel, Kale Jacob of zoiets. 's Heerenberg De heuvel oplopen gaat wel, maar je moet er ook weer af. Een kleine aanslag op de knieën en kuiten. Dan is het via een bos richting tweede rustpunt. Er vlak voor blijk ik verkeerd te lopen, maar in een rechte lijn kom ik ook bij het rustpunt. Hier stop ik wel even om de voeten te ontzien.

  Dan gaat het verder door akkerland en nog meer bos. Op het einde nog even door een wijngaard lopen en dan zijn we weer terug in ’s Heerenberg.

  Een bakkie koffie voordat ik de auto opzoek, dan nog even langs de Jumbo. Ik ben veel vocht kwijtgeraakt onderweg, dat moet weer aangevuld worden. De temperatuur zit zo rond de 28 graden, het lopen gaat ondanks de hitte wel goed, maar iets minder warm had ook gemogen.

  Externe link :

 • De route
 • Previous Entries