20e RK Bloesemtocht

De onofficiële opening van het wandelseizoen is vandaag, de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen. Ik moet van het 4daagse trainingsschema 40 kilometer lopen. Dus dat doen we dan maar.

20e Rode Kruis Bloesemtocht Om 07:07 begin ik aan de 40 kilometer. Het is gezellig druk, maar op sommige punten is het even schuifelen. Als de weg breder wordt loopt het een stuk makkelijker. Deze RK Bloesemtocht is mijn tweede. Ik heb nog geen enkele route voor een tweede keer gelopen. Je herkent punten en gaat vergelijken met de vorige keer. Maar de vorige keer was 25 kilometer, nu dus 40. Bij de splitsing met de 25 wordt alles nieuw. Later ben ik wel blij als de 25 weer erbij komt. Maar voor die tijd lopen we een ruime bocht buitenom. Bij een zorgboerderij neem ik de eerste pauze. ‘k ben al bijna 3 uur aan het lopen. Ook een mooie gelegenheid om te stoppen, het begint namelijk een beetje te spetteren. Daarna stop ik regelmatiger om bij te tanken.

De statistieken liegen er niet om. Gemiddeld loop ik 5,6 km/h. De 41,3 km gaan in 7 uur 21 min. Voor een lange afstand niet verkeerd. Even denk ik dat ik blaarvrij ben, maar dat is niet zo. Onder mijn linkervoet zit een blaar. Daar gekomen op nieuw vel, zeg maar een oude loop blessure (moet je maar goeie wandelsokken aantrekken). Wel jammer van die blaar maar het ging geweldig.

Externe Link :

  • De route
  • 96e 4daagse -2-

    “Wij kunnen u mededelen dat u bent ingeloot en dus mag deelnemen aan 96ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.”

    Weten we gelijk waar we voor trainen. Nu is het weer voor het echie.