Winterwandeltocht Staphorst

De Reest bij Veeningen De eerste wandeltocht van het jaar voor mij. Redelijk dicht in de buurt ook wel. Het wordt georganiseerd door SWOS. De wandelvereniging van Staphorst. Ik kan deze tocht mooi combineren met een bezoek aan een kledingzaak aldaar.

Even na half elf ben ik in Veeningen. Een gehucht op de grens van Overijssel met Drenthe. Midden in een natuurgebied. Hier wordt gelopen. Ik doe het rustig aan en loop maar 10 km. Aan de auto’s te zien en het babbeltje met de verkeersregelaar is het druk. Drukker dan andere jaren volgens hem.

We lopen allemaal redelijk dezelfde route. Het gaat voornamelijk over onverhard terrein. De blubber is niet diep, maar wel erg lastig om te belopen. De route is wel erg mooi.

Wel een beginnerfout gemaakt. Geen wandelboekje in de rugtas gedaan. Kan dus deze tocht niet bijschrijven. Gelukkig heb ik de GPS kaart nog.

Externe link :

 • De gelopen route
 • IJsbeelden festival Zwolle

  Pa en ik bij het ijsbeelden festival in Zwolle

  Samen met Pa naar Zwolle geweest. Sinds 3 december zijn daar ijsbeelden te zien. Met nog een week te gaan toch maar snel naar Zwolle getogen. Bij binnenkomst valt de kou rauw op je dak. Maar wat we te zien krijgen is schitterend gemaakt. Na de halve ruimte doorgelopen te zijn bigin ik het wel erg koud te krijgen. De handen beginnen te trillen. Niet handig als je foto’s maakt.

  De weg naar buiten loopt via het restaurant. Hier is het heerlijk warm. Een kop koffie om op te warmen.

  De beelden zijn zo mooi dat we nog een tweede keer naar binnen gaan. De eerste keer waren we 25 minuten binnen. Te kort voor de intree prijs. Met een stempeltje op de hand komen we makkelijk binnen en beginnen we aan de tweede ronde.

  Externe link :

 • IJsbeelden foto’s