Resumé 2011

Sportief jaaroverzicht 2011

Dit jaar 1229 km gelopen en 2471 km gefietst. En dat is alleen nog maar wat ik geregistreerd heb. Toch wel prettig zo’n app op de telefoon. Als ik de cijfers zo bekijk dan schrik ik wel een beetje, ik had niet eens door dat dit de afstanden waren.

Daarnaast ben ik ook nog thuis bezig geweest, dan alleen tijdens de wintermaanden, in de lente en zomer MOET je gewoon naar buiten toe, en als de herfst meevalt kun je dan ook nog steeds je kilometers maken.

Fotografie workshop

Een aantal maanden geleden kon ik via Ingrid en Groupon aan een kortingsbon komen voor een Fotografie Workshop bij George Tjepkema vak fotograaf. Vandaag ga ik samen met Ingrid daar naartoe. Tender en Ome Bert Het is in hartje Amsterdam dus dat wordt vroeg opstaan voor een zaterdag.

Bij Ingrid eerst nog kleine Tender knuffelen en na de koffie rijden we richting Amsterdam. We zijn mooi optijd. Met een vertraging gaat de workshop beginnen. Er zijn vijf mensen niet op komen dagen. Vreemd, ze hebben er wel voor betaald, maar nu met vijf personen is het eigenlijk veel beter.

George verteld eerst zijn eigen geschiedenis, 38 jaar fotografie ervaring en de opvolger van Frits Rotgans. Eerst denk ik van, “Waar gaat dit heen”, maar de introductie wordt goed in de eigenlijke workshop gebruikt.
George Tjepkema Tijdens de workshop wordt er gesproken over: diafragma, sluitertijden, iso waarden, type foto bestanden, camera instellingen, etc. Hoewel de workshop drie uur duurde vloog de tijd zo om. Doordat er maar vijf mensen waren was de drempel om vragen te stellen kleiner en heb ik ook nog van de vragen van anderen kunnen leren. Een eerdere workshop in oktober ging eigenlijk de mist in omdat ik toen met een andere zat. Die andere had haar camera maar net en er ging toen veel tijd verloren in het uitzoeken hoe haar camera werkte.

Deze workshop was heel prettig. Ik vind dat ik veel heb opgestoken. Eens kijken of ik het ook in praktijk kan brengen.

Externe links :

  • Website George Tjepkema
  • www.photofacts.nl
  • Workshop buiten 10 juni 2012
  • Afvallen, 2e ronde

    Vorige week weer naar Body Invest teruggegaan. Zelf afvallen lukte niet en het restand wat ik kwijt wil is nog te groot. Daarom maar extra hulp ingeschakeld.

    Na één week ben ik 4,4 kg kwijt. Zonder dat ik er erg in had. Zeer tevreden.

    Ook nu is het afvallen weer te volgen via http://www.bertselles.nl/gewicht