Resumé juli 2011

 • Lopen… : 104 km
 • Fietsen.. : 277 km
 • De wandel kilometers zijn fors achtergebleven op de verwachting. Er had minimaal 200 km moeten staan, maar ja dan moet je de 4daagse wel uitlopen. Tussen het lopen door heb ik meer de fiets gepakt, deels om toch in beweging te blijven.

  4daagse – dag 1

  Allemachtig vroeg, 02:15, gaat de wekker. Daarvoor erg vaak wakker gelegen. Eerst even wat rommelen in het huis, ‘k ben bij Annie. 15 minuten rijden naar Elst ipv 5 kwartier vanaf Kampen is wel beter. Als ik om 03:15 wegrij dan haal ik het gemakkelijk. Aftellen voor de start De trein van 03:40 richting Nijmegen om er negen minuten later er binnen te rijden.

  Veel luidruchtige studenten kom ik onderweg tegen. Maar vanaf de start zijn er nog veeel meer wakker en nog luidruchtiger. Bij De Wedren is het een Elfstedentocht start. Alleen bij het startpoortje wordt je polsbandje gescand. Maar daarna kan het echt beginnen.

  Via de brug richting : Lent, Bemmel, Huissen, Arhem, Elst, Valburg en Oosterhout weer richting Lent en de brug over. Een zin die in werkelijkheid ruim 11 uur duurt. Af en toe stoppen onderweg, de rugzak leeg eten en drinken, maar regelmatig ook weer vullen met ’t een en ’t ander. Veel mensen langs de kant van de weg. Veel herrie uit diverse boxen. Zo hard afgesteld dat de speakers aan het vervormen zijn.

  In Valburg zie ik Annie. Ze heeft vandaag vrijgenomen om tussen twaalf en één langs de kant van de weg te staan en mij aan te moedigen. Makkelijk ook dat Annie twee appels kan brengen. Daarna is het toch nog 15 km lopen richting Nijmegen. Onderweg kom ik twee mannen tegen die heel stil in het gras liggen. Oosterhoutsedijk Bij de tweede keer staat er een ambulance bij. Even later komt een politiemotor met toeters en bellen over de dijk aanrijden om de ambulance te begeleiden. Hopelijk haalt die man het.

  Waarschijnlijk is het spreekwoord “De laatste loodjes wegen het zwaarst” op de dijk naar Nijmegen, tijdens de 4daagse, verzonnen. Er lijkt geen eind aan te komen van die beruchte Oosterhoutsedijk.
  Ik ben wel erg blij dat ik in Nijmegen ben. Even gaat het mis als we voor een grote kruising moeten wachten. Ik ga bijna van mijn stokje. Het wordt een beetje zwart voor mijn ogen en de oren beginnen al redelijk dicht te zitten. Gelukkig heb ik nog een onaangebroken sportdrank in de tas zitten. Het verlicht iets. De cola en appel die ik later naar binnen werk zorgt ervoor dat ik er weer bovenop kom.

  Bij de auto vind ik een briefje onder de ruitenwissel. Een complimentje dat alles goed afgesloten was en “niets erin en niet eruit” gehaald kan worden. Toch aardig van ze. Om even voor vijf uur stuiter ik het huis van Annie binnen.

  Het was weer een zeer leerzame en mooie wandeling vandaag. Heel leuk om dag één van HET wandelevenement van Nederland mee te maken.

  Externe link :

 • De Endomondo route van vandaag
 • De foto’s van dag 1
 • Route in PDF formaat
 • Startbewijs halen

  Polsbandje voor de 4daagse Vanmiddag naar Nijmegen. Vandaag en morgen kan iedereen z’n startbewijs halen. Waarom wachten op maandag als je het ook om 13:00 precies kan doen.

  De plek waar ik m’n auto parkeer opzoeken. De route naar De Wedren lopen. En dan mijn startkaart halen. Ik ben er misschien om 13:15 maar het is al belachelijk druk, maar ook erg gezellig. Ik krijg mijn polsbandje al om. Hopelijk kan ik hem laten zitten tot en met vrijdag.

  Na de wachtrij van de 50-M balie terug richting uitgang. Ik stop nog even bij de tent van New Balance, ik wil een t-shirt hebben met het logo van de 95e editie erop. Daarna terug naar het station. En door naar Annie om al wat spullen te brengen, dat scheelt morgen weer slepen.

  Kriebels in de buik

  Mijn hoofd loop om, ik heb kriebels in de buik, ik denk aan van alles en nog wat. Waarschijnlijk symptomen van beginnende 4daagse lopers. Dag één moet lukken, het beginnen aan dag 2 is een grotere uitdaging. Ik zal wel zien.

  Externe link :

 • Volg me live tijdens het lopen
 • Drommedaris wandeltocht Enkhuizen

  Zuiderzeemuseum Enkhuizen Misschien wel een aardige route gevonden die in en om Enkhuizen gehouden wordt. Zo ver weg is het niet voor mij, de Houtribdijk over en je bent er.

  Starten is vanaf 09:00 voor de 25 km. Ook is 40 km mogelijk, maar die doe ik maar niet. Om half tien vertrek ik vanaf het station van Enkhuizen. Het gaat eerst langs de haven. Daarna de binnenlanden in. Even dreigt het fout te gaan. Blindelings loopt ik een paar mensen achterna die ook de 25 lopen, maar ze lopen verkeerd… Ergo, ik ook. De schade blijft beperkt tot nog geen kilometer extra. Daarna is het wel goed opletten, ’t is niet overal duidelijk.

  De eerste stop is bij De Woeste Hoogte restaurant aan de weg richting Hoorn. De bediening is druk en ik besluit maar om gauw verder te gaan. Ik zit nog niet zonder drinken of eten. Het gaat verder om Stedebroec heen en naar Lutjebroek. Markerwaard Vaak op de ANWB borden gezien als ik richting Oma reed. Nu kom ik er doorheen. De tweede stop is hier ook. Bij een kanoverhuurbedrijf staan stoelen. Hier is ook soep te koop. Echte groentensoep met eigen gemaakte soepballetjes. Het smaakt heerlijk.

  Daarna is het richting Enhuizen terug. Wel grappig dat, daar waar ik loop, ik regelmatig met de auto langs gereden ben. Nu zie ik eindelijk eens wat er verder te zien ik. Mmm, allemaal woonwijken. Terug in Enkhuizen gaat het redelijk recht op het NS station af.

  Met een redelijke tijd heb ik het rondje gelopen. Daarna is het snel weer naar huis.

  Externe Link :

 • De route (Endomondo)
 • De route (bewegen blog)