Resumé juni 2011

 • Lopen… : 197 km
 • Fietsen.. : 152 km
 • Het aantal wandelingen worden minder, maar de afstanden worden groter. De fiets kilometers worden minder, maar dat komt omdat nu even de nadruk bij het lopen ligt. Toch een mooi resultaat.

  Bliksems

  Noodweer boven Nederland. Met de camera een tijdje voor het raam gezeten. Beetje spelen met de instellingen. Deze foto is redelijk eruit gekomen. De bliksems kwamen niet allemaal tegelijk, maar zijn in die ene opname gevangen (daarom zijn de bomen en de muur ook een beetje vaag en bewogen)

  Bliksems

  2daagse van Amersfoort dag 2

  De tweede dag van de 2daagse van Amersfoort loop ik niet. Hoewel ik redelijk gemakkelijk door het huis loop, wel stijve spieren enzo, besluit ik toch om niet te lopen. De blaren doen wat zeer, maar dat is normaal. Het weer wordt niet goed, er is veel regen voorspeld. Deze combinatie van, met pijn lopen en snert weer doen me besluiten om niet weg te gaan.

  Ik geef te gemakkelijk toe aan de verleiding om niet te lopen, dat besef ik me zeer goed.

  De komende week ga ik eens langs de schoenmaker om te kijken of ik nog iets aan de schoenen kan laten doen, iets oprekken ofzo op strategische plekken. Het is toch te gek dat ik na 10 a 15 km al blaren begin te ontwikkelen. Blaren voorkomen is een utopie, maar ze niet zo groot laten worden als nu moet mogelijk zijn. Intapen is zeker een optie die ik ook ga bekijken. Probleem gebieden zijn voornamelijk de tenen, als het nu de hak of zijkant was dan zou het geen probleem zijn. De tenen intapen, ik zou niet weten hoe.

  2daagse van Amersfoort, dag 1

  2daagse van Amersfoort En weer moet ik op een vrije dag vroeg op. Niet zo vroeg als met Hemelvaartsdag, maar toch, 05:00 is erg vroeg.

  Het bekende ochtend ritueel als bij andere wandeltochten: Eten maken, koffie zetten, broodjes voor onderweg smeren, tas pakken en weg.

  De A28 is redelijk rustig, maar er bekruipt me een foute gedachte dat deze weg toch niet zo slim is. Kruising A28 en A1 is altijd druk. Gelukkig is het vrijdag en is het file vrij. Om 06:45 zet ik de auto op de parkeerplaats. Vlug aanmelden voor de 40 km en dan hup weg.

  De tocht gaat vooral door de bossen rond Amersfoort. Even lopen we op Vlasakkers, militair terrein waar de tanks etc kunnen crossen. Daarna gaat het richting Soesterberg en Soest. Nog steeds door de bossen overigens. Bij de eerste stop is het heel heel heel erg druk. Later valt het wel weer mee. Onderweg schuilen voor een stortbui en verder lopen met een regenponcho aan. Bij een officiële stop bij een sportkantine wil ik wel even rusten, maar daar zit alles weer vol. De rij voor de tomatensoep is me te lang. Dan maar niet, dan maar de flessen met water bijvullen en weer door.

  Het lopen gaat steeds moeilijker. Onderweg krijg ik drie keer een stekende pijn aan de voet en tenen. 2daagse van Amersfoort De blaren knappen stuk, de snelheid (als die er al was) gaat gelijk achteruit. `t Is later een kwestie van doorgaan en verstand op nul houden.

  Maar, even voor vier uur ben ik binnen. ’t was zwaar. Morgen maar een kijken of het nog gaat.

  Gonny en Robin zitten uit te rusten als ik binnen kom. Ze hebben de 30 km gelopen. Na het inleveren van de controle kaart ga ik nog even bij ze zitten en drink ik een colaatje. Maar al gauw strompel ik naar de auto om daar gelijk de wandelschoenen uit te doen en de gewone schoenen aan te doen. De zool van de linkervoet is weer wit van het vocht van de blaar. Wonderbaarlijk genoeg gaat het thuis weer wat beter. Mijn emotionele “Morgen loop ik zeker niet”, tegen Gonny klinkt nu wel errug voorbarig. Ik zie het wel wat het morgen wordt als de wekker wederom om 05:00 gaat.

  Externe Link :

 • De route (Endomondo)
 • De route (bewegen blog)
 • De foto’s
 • Circus in Kampen

  Circus Belly uit Wenen op bezoek in Kampen Op weg naar huis kwam ik langs het stadhuis van Kampen. Er staat een circustent op het Burgemeester Berghuisplein. Na tanken en boodschappen doen spring ik gelijk op de fiets om een paar foto’s te maken. Ik heb: kamelen, olifanten en een giraffe gezien. Een niet allerdaagse aanblik in Kampen of zelfs Nederland. Dat moet ik eens van dichtbij bekijken.

  Het blijkt Circus Belly uit Wenen te zijn. ’t Is al weer een tijd geleden dat ik in het circus was. Misschien moet ik toch weer eens gaan kijken. Maar nu eerst ga ik bij de dieren kijken.

  Externe link :

 • De foto’s
 • Previous Entries