Resumé mei

 • Lopen… : 179 km
 • Fietsen.. : 199 km
 • Wederom een aardige maand gehad. De fiets kilometers gaan wat naar beneden. Deels omdat het weer niet meezat (te veel wind), deels omdat ik nu moet lopen, lopen en nog eens lopen. Niet meer de korte stukkies maar lange afstanden. De lol om tussendoor te fietsen wordt ook dan minder, zo ook de korte afstanden routes om Kampen heen. De benen moeten wel rust krijgen. Dit resultaat is niet verkeerd. Jammer van die ene fiets kilometer.

  Endomondo.com

  endomondo average De App die ik op de Nokia gebruik is wel grappig. Niet alleen kun je me online live volgen als ik loop, maar het houdt ook nog de meest absurde zaken bij. Als ik dit zo zie dan krijg ik trek in een Big King XXL, maar dat zal niet het formaat van de 44 burned burgers zijn. En zo te zien moet ik nog stevig doorstappen om de maan te halen, maar ik doe m’n best.

  Externe Link

 • Mijn profiel op Endomondo.com
 • Lopen langs de IJssel

  De bedoeling was om richting ’s Heerenberg te gaan om daar 40 km te gaan lopen. Echter zag ik gisteren dat voorinschrijven verplicht is en ik heb verder niet gelezen dat het ook nog ter plaatse kan. Ik heb geen zin om 90 minuten in de auto te zitten om dan niet mee te mogen lopen. Die kans wil ik niet lopen.

  Gisteren heb ik wel een wandeltocht voor donderdag (Hemelvaartsdag) gezien. Het gaat mijn eerste 50 km tocht worden. Om goed beslagen ten ijs te komen doe ik het nu maar rustig aan. Ik hou het bij 28 km.

  Om 07:00 stap ik de deur uit. Via Het Onderdijks, De Zande en Zalk kom ik bij de fiets/voet veer. Het is 09:10 als ik bij het Veerpad sta. Daar lees ik dat men pas om 10:00 begint. Niet getreurd, ik weet nog een paar bankjes langs de IJssel te staan waar ik kan rusten. Alleen staan ze een paar kilometer verderop. Vijfentwintig minuten heen en weer vijfentwintig minuten terug. En nog even 10 minuutjes rust pakken.

  Om 10:10 sta ik bij de IJssel. Ik luid de scheepsbel om aan te geven dat ik over wil. Maar iedereen is binnen. Gelukkig komen ze na vijf minuten wel naar buiten en hebben ze me gezien. Prettig, anders had ik dezelfde weg terug moeten lopen. En als ik ergens een hekel aan heb is het twee keer dezelfde route lopen/fietsen/rijden.

  Er staat een harde tegenwind, maar het lopen gaat prima. In Wilsum duik ik de supermarkt in. En dan door. Vanaf de Eilandbrug naar huis zit ik op bekend terrein. Het lopen lijkt makkelijker te gaan. Via de Oudestraat, Geerstraat en Cellesbroeksweg loop ik naar huis.

  Wel wat kleine blaren opgelopen, maar die zijn niet hinderlijk. Mag geen belemmering zijn voor komende week.

  Externe links :

 • De gelopen route
 • 8e Falcon Wandeltocht

  Falcon Wandeltocht Vandaag loop ik de 8e Falcon wandeltocht.

  Even voor zes uur ben ik wakker, en om zeven uur zit ik in de auto. Op de weg is het nog rustig. Bij de poort van de Oranjekazerne te Schaarsbergen is het even druk, maar de eerste parkeerplaats heeft nog plek zat. Even voordat ik het Kazerne terrein oprij zie ik al wandelaars en het is niet eens de starttijd, ik zou gelijk van start kunnen gaan..

  Bij de KNBLO stand haal ik m’n deelnemerskaart op en pak ik m’n krentebol en bakkie koffie. Om kwart over acht begin ik aan mijn tocht. Veertig kilometer moet ik deze keer maar doen. ’t Wordt tijd om de lange afstanden te pakken.

  Via een heideveld begint de wandeling, daarna de A50 oversteken. Via nog meer heidevelden volg ik de bordjes van de organisatie. Op een gegeven moment moet ik links terwijl de 20 en 30 km rechtdoor moeten. Bij de eerst officiële rustplaats koop ik een snicker en een fles water. Zelf heb ik ook mee (geen snicker wel muesli repen), maar het kan geen kwaad om de voorraad aangevuld te houden.

  Een peleton soldaten loopt me voorbij. Heerlijk om die soldaten humor te horen. We lopen vrij hoog, of liever het is vrij diep naast ons. Een van de jongens vindt het nodig om te roepen, “wat zitten we hoog, ik wordt helemaal duizelig… zuurstof gebrek”. Kijk dat mag ik wel. Falcon Wandeltocht De groepen hebben een andere route, zij lopen niet over de zandpaden met uitstekende wordtels. Je wordt er gestoord van. Verder is het gewoon de pijlen volgen. Bij de Oranjerie stop ik om weer efkes te rusten. Grappig is wel dat ik daar Gonny en Robin tref. Gezamelijk uitblazen en gedrieën lopen we verder. Bij Bronbeek houden we weer halt en na een kwartiertje lopen we maar weer verder. Tot de splitsing van 40/30 km links en 20 km rechts lopen we verder. Daarna is het weer alleen lopen, zij doen het vandaag ruistig aan.

  En letterlijk alleen gaat het verder. Voor en achter me loopt niemand, dus zelf goed op de bordjes letten. Bij de officiële stops rust ik uit. Verder is het de weg/zandpad volgen. Zo tegen vijf uur ben ik weer terug op de Kazerne. Ik ben blij dat ik er ben. Maar ik baal wel als blijkt dat het “maar” 38 kilometer was. Gelukkig met ik op de karzerne veel lopen van en naar de auto, maar dat is lang geen 2 kilometer. Dat onverhard lopen, en door berg en dalen rond Arnhem vind ik de prestatie groter dan de 38 km van Kampen Zwolle van laatst.

  Bij de KNBLO stand haal ik m’n gevulde ledentas. En ook een bord pasta met sportdrank. Het smaakt heerlijk. Bij de wandel organistatie koop ik de herinneringsmedaille en haal ik de stempel voor m’n wandelboekje. Weer een tocht van naam mag ik toevoegen. Het geeft me een prettig gevoel, kaar ook moeie benen, maar het prettige gevoel zal ik langer houden.

  Externe links :

 • De wandelroute
 • Dezelfde wandelroute
 • De foto’s
 • Kopenhagen – de foto’s

  Album Kopenhagen
  De foto’s van mijn stedentrip naar Kopenhagen. Nog flink aan het schonen geweest, maar toch nog 230 plaatjes die mijn reis beschrijven.

  Externe link :

 • Kopenhagen foto’s
 • Previous Entries