Resumé april

 • Lopen… : 191 km
 • Fietsen.. : 211 km
 • Met de training voor Nijmegen is het niet gek dat de wandel kilometers omhoog zijn gegaan. Dat resulteerd gelijk in mindere fiets kilometers. Maar een bijna fifty fifty stand vind ik wel aardig. En met die 402 km als maand totaal ben ik wel heul blij mee.

  Wandelen naar Zwolle

  Voor een feestdag sta ik vroeg op. ’t Is net zes uur geweest als ik eruit ga. De wandelkleding aan, een ontbijtje, een keer extra naar de wc en dan weg. Twee minuten over zeven stap ik naar buiten. Mijn bestemming is Zwolle. Via de Zalk kant heen en dan via ’s Heerenbroek en Wilsum terug.

  Als ik langs de flat van Pa loop zit hij net in de stoel bij het raam. Hij gaat staan als ik voorbij kom en we zwaaien even naar elkaar. Zonnig over de Zalkerdijk Onderweg kom ik maar een paar hondenuitlaters tegen.

  Met 5 kwartier ben ik bij De Zande. Om 09:00 loop ik Zalk binnen. Emile Brocx sms-d dat hij de standby wel wil overnemen. Op een bankie halverwege Zalk en Zwolle neem ik m’n eerste pauze en sms ik terug dat de telefoon is doorgeschakeld naar hem. Onderweg kom ik al meer mensen tegen. Eerst de kerkgangers en daarna de vroege fietsers. Het begint al aardig zonnig te worden.

  Ergens rond half elf ben ik in Zwolle. Bij de Esso aan de Veerallee sla ik m’n drinken voor de weg terug in. Met een warme gehaktstaaf ga ik opweg. Niet echt een snack voor het wandelen, maar wel lekker.

  De verdere route gaat langs eerder gelopen gebied. Door Westenholte, langs de Zwolseweg naar ’s Heerenbroek. Daar de dijk op richting Wilsum. Onderweg stop ik nog een paar keer om de voeten rust te geven, ik begin ze erg te voelen. Kijken naar Zalk Ook twijfel ik over mijn drinken. Ik had gepland om aan de Zwolseweg bij Brand Oil te stoppen, maar ja, als je over de dijk loopt dan kom je niks tegen. Gelukkig is het restaurant in Wilsum open. Het is rond één uur als ik daar ben. Ik besluit om naar binnen te gaan en te gaan eten. Die Muesli repen geloof ik wel. Een heerlijke uitsmijter Ham/Kaas en een Cola Light glijden lekker naar binnen. Even later ben ik weer opweg. De kerkklok van Wilsum slaat half twee.

  Met een uurtje loop ik langs het station van Kampen. Onderweg zo verschrikkelijk veel fietsers gezien dat je bijna verlangd naar de “drukte” van 07:00. Tussen twee en drie is het mij te druk, ’t is bijna file fietsen. Net even na drie uur stap ik weer in huis.

  De schoenen gooi ik uit. De teller blijft steken op drie blaren. Beide kleine tenen zijn vloeibaar, de toppen tenminste. De reeds eerder opgelopen blaar op de linker voet speelt ook weer op. Met Compeed probeer ik het ongemak te verlichten. Eens zien of dit gaat helpen.

  Ik heb geen zin om zelf iets klaar te maken, de Chinees aan het Penningkruid vind ik wel een mooi alternatief. Na het eten een klein tukje op de bank. De benen beginnen wel erg op te spelen, niet hinderlijk wel ongemakkelijk. De komende week maar rustig aan doen.

  Externe link :

 • Gelopen route
 • Tulpen route?

  Een mooie dag om op de fiets te springen. Na de Paas kippetje bij Pa fiets ik nog een stuk richting Dronten. Zonnig over de Zalkerdijk Onderweg passeer ik een veld met Tulpen. Geen moeilijke sloot om over te steken, maar een makkelijk zandpad. Een mooie gelegenheid om wat plaatjes te schieten. Zo dichtbij kom je niet gauw. Ook zal het dan niet zo zonnig zijn als nu.

  Vanaf ketelhaven rij ik eerst een stukje over de dijk. De wind staat pal op kop. Even verderop duik ik het bos in. Het fietspad langs de Roggebotseplas weet ik nu te vinden. ’t Is heerlijk fietsen zo door het bos heen. Verbazingwekkend weinig fietsers kom ik tegen.

  Externe link :

 • Gereden route
 • Rode Kruis Bloesemtocht

  Vandaag op het programma m’n tweede georganiseerde wandeltocht, Rode Kruisbloesemtocht in Geldermalsen wordt hem. Ik heb me aangemeld voor de 25 km. Jammer is wel dat het niet naast de deur ligt en ik vroeg start. Ik loop met Gonny en Robin mee. Ze starten heel begrijpelijk vroeg. De Bloesemtocht is een druk bezochte wandeltocht. Het weer is goed en er wordt veel volk verwacht.

  Even voor half zeven ben ik bij Gonny’s huis. Rode Kruis Bloesemtocht Om kwart voor zeven zijn we allemaal compleet en vertrekken we naar Geldermalsen. Na het parkeren naar de start lopen. Even het kaartje laten scannen en we kunnen op weg. Het begin is wat frisjes, maar we warmen snel op.

  Het parcourse gaat langs de Linge, af en toe er overheen via een pontonbrug van het Leger. Op het verste punt gaan de 40 km lopers nog een stukkie verder, maar wij gaan via een verkeersbrug naar de overkant en dan weer richting Geldermalsen. Onderweg stoppen we een paar keer. Voor de rest is het lopen lopen lopen.

  Vijf kilometer voor het einde (wat in het echt 7,5 km wordt) stoppen we bij een particulier die in hun tuin langs de Linge wat tafeltjes en versnaperingen hebben staan. Een broodje worst en een bakkie koffie. Daarna de stramme spieren weer los lopen voor het laatste stukkie. Bij de veilinghal van Geldermalsen mag ik m’n medaille ophalen, m’n eerste echte. Na een glas Cola en een heeeeeeerlijke Cornetto gaan we weer terug naar het huis van Gonny. Nog even omkleden, het shirtje is wel erg vochtig geworden, een glas Cola en dan weer naar huis. Rode Kruis Bloesemtocht Hoewel (te) vroeg begonnen is het een hele mooie dag geworden.

  Omdat ik dichtbij Doetinchem ben ga ik daar nog naartoe. Ik ga dan meestal naar een grote maten kledingzaak. Vroeger hard nodig, maar nu – 80 kilo minder – niet heel erg noodzakelijk meer. Maar het aanbod bevalt me wel. Om tien over vier sta ik voor de deur. Chips!!!! Sluiten ze tegenwoordig zaterdag om vier uur. Net te laat. Gloeiende gloeiende gloeiende…. Zonde van m’n tijd.

  De rit naar huis gaat voorspoedig. Ik begin wel de benen te voelen. Na even doorbijten kom ik thuis aan en kan ik me volledig ontspannen. Hoewel. Ik spring gelijk op de fiets en rij naar Pa. Daarna fiets ik nog van Molenbrug naar Stadsbrug, een soort cool down voor de benen. Maar vier uur na de finish van het wandelen haalt dat niet veel uit. Wel even lekker om de spieren anders te gebruiken. Een stop bij een shoarmazaak voor de inwendige mens en als ik weer thuis ben plof ik in de stoel. IK DOE VANDAAG HELEMAAL NIKS MEER.

  Externe link :

 • Bloesemtocht routekaart
 • De foto’s
 • Vierdaagse

  Wij kunnen u mededelen dat u bent ingeloot en dus mag deelnemen aan 95te Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

  Nu gaat het echt beginnen!!!!!!!!

  Previous Entries