Resumé februari

Ook deze maand ben ik weer vaak aktief geweest. Voor februari staat de teller op 157 km fietsen en 52 km lopen, daarnaast ook weer de nodige uren op de apparaten thuis gezeten. Al met al weer een mooie maand. De uitschieter was 15 februari, toen heb ik een rondje Ketelmeer gefietst, goed voor 50 km.

Externe link :

 • http://bewegen.bertselles.nl
 • Fase IV

  Vandaag mag ik overstappen naar Fase IV. Mijn lichaam vindt fase III eten weer prima, dus overstappen maar.
  Wat is veranderd is dat ik weer normaal mag lunchen. Okay, nog geen broodje Kroket, maar een plak brood en een appel is toch ook prima. ’t Is alleen jammer dat er wel gewichtstoename inzit, maar dat zal alleen weer vocht zijn. Ach, dat raak ik wel weer kwijt.

  Door de 80 heen

  Vanmorgen op de weegschaal ben ik door de min 80 kilo heen gegaan. Het is een klein beetje gesmokkeld, want gisteren heb ik helemaal niks kunnen eten. Maar woensdag zat ik weer op de min 78,4 kilo. Dus een klein beetje winst was te verwachten.

  Terug van Brugge

  De afgelopen nacht heb ik slecht geslapen. Deels omdat ik voor de TV ben weggezakt en later weer redelijk wakker was. Maar ik voelde me ook niet lekker. Een slokje water zal me wel goed doen. Tenminste dat denk ik. Bonne Cherie molen Brugge Het resultaat is het omgekeerde, ik kan nog net de wc halen. Ik voel me daarna wel iets beter.

  Maar wel naar het ontbijt, ik moet toch iets in de maag hebben. Daarna snel opweg. Het is kwart voor tien als ik wegrij. Eerst nog even de stad bij daglicht bekijken. Ik laat de binnenstad voor wat het is en rij nog een beetje over de ring rond de binnenstad. Brugge heeft nog veel stadspoorten en molens binnen de stadsmuur. Na een paar onvermijdelijke foto’s vertrek ik dan toch echt.

  De routeplanner staat op Sluis ingesteld, daarna richting Goes via de Westerscheldetunnel. Als ik de A59 kruis besluit ik maar om de snelweg te pakken. Ik voel me nog niet beter. Onderweg besluit ik om naar Oudenbosch te gaan. Ik wil wel eens zien hoe de basiliek eruit ziet. Ik ben nu toch in de buurt.

  Na Oudenbosch rij ik nog wat binnendoor om van het Brabantse land te genieten, maar dan is het weer de snelweg die ik volg. Ik merk dat ik me steeds minder goed Basiliek van Oudenbosch ga voelen en wil snel thuis zijn. Mijn hele sodemieter doet me zeer en ik krijg steeds meer last van de rug. Dat uren zitten in een auto ben ik niet meer gewend. Vroeger op één dag heen en weer naar Luxemburg Stad gereden, maar dat lukt me nu echt niet meer.

  Om half vier ben ik thuis. Pa snel bellen en Annie een SMSje sturen en dan snel een tukkie doen op de bank. Ik heb dat wel verdiend. Rond half acht ben ik weer wakker, maar ik voel me nog broerder dan vanmorgen. Ik voel me net zo slecht als een tijd terug, toen ik voedselvergiftiging had, maar hoe ik ook nadenk ik heb gisteren niet echt gekke dingen gegeten. Zou de Salade van de Quick niet goed zijn geweest??!? Of de kaas die ik ’s avonds nog gegeten heb?

  Hoe ik de avond ben doorgekomen zal ik maar niet beschrijven, ’t moet niet te smerig worden.

  Ondanks vandaag heb ik toch genoten en is het heeeel erg leuk in Brugge. ’t Is een schitterende stad.

  Externe link :

 • Foto’s van Brugge
 • Brugge

  Treuzel, treuzel, treuzel. Alles is gereed, maar dit nog even doen en dat nog even doen. Niks niet vertrekken om 11:00, half twaalf komt eerder. Maar dan ben ik ook echt weg.

  Belfort en Halle Via Flevoland richting Utrecht, via Breda, Roosendaal richting Antwerpen. Dan via de ring (route twee) naar Brugge. Onderweg bij een tunnel in Antwerpen moet ik tol betalen. De routeplanner had ik op Ja tolwegen gezet. Ach, via de andere route van de ring is het alleen maar drukker.

  Vlak voor Brugge stop ik nog snel bij een grote supermarkt om drinken in te slaan. Met nog 10 minuten te rijden vind ik het station vrij snel. Het Etap hotel ligt er strak tegenaan. Het hotel is splinternieuw, vorig jaar opengegaan.

  Even de spullen op de kamer zetten en dan hup de stad in. ik heb nog twee uur daglicht, dus ik moet vlug zijn. De station parkeerkaart geeft recht op een gratis buskaart. De Markt is de eerste plek om Brugge te bekijken. Eerst een reisboekenwinkel in voor een kaart van Brugge. Het is nu vijf uur en op de Markt zit een Quick restaurant, zeg maar Mac of BK maar dan met een ander logo. Een Hot Classic Salade en een Coke Zero als avondeten.

  Lopend van het ene plein naar het andere plein en dan langs het water bekijk ik Brugge van dichtbij. Een super gezellige binnenstad met vele oude gebouwen. Om de vijf meter zit er een restaurant in. Brugge Als het geen restaurant is dan is het wel een Chocolaterie, damn mijn dieet…. gloeiende gloeiende, hihi. Rond half zeven loop ik nog even een supermarkt in voor de kleine snack en dan hup met de bus terug naar het station. Jammer alleen dat de bus van 18:42 niet komt. Bijna wil ik verder gaan lopen, want zo ver is het niet, maar dan zul je het net zien daar komt de 19:02 bus.

  Terug op het station werp ik een snelle blik op de auto en dan naar binnen. Voor de deur zijn een paar mensen aan het fotograferen. Vast een fotoclub of er wordt een fotografeer cursus gegeven, want ze hebben allemaal een statief mee.

  De hotelkamer is anders dan alle andere Etap hotels waar ik geweest ben. Dit lijkt veel meer op een “normaal” hotel. De TV geeft alle publieke netten van Belgie, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Met een beetje knippen kom ik de avond wel door.

  Previous Entries