Sportschool Selles

Spinning BikeCrosstrainerOp de valreep van het jaar nog een Crosstrainer naar binnen gereden. Via marktplaats kwam ik een hele mooie tegen. Oerdegelijk, geen Aldi model, maar een heavyweight Crosstrainer (Kettler Cosmos GT). Vliegwiel van 20kg en de schanierpunten met dubbele kogellagers.

De Spinning bike had ik al. Drie weken geleden weer uit de mottenballen gehaald. Als het te vies is buiten, regen of zoals nu spekgladde bevroren sneeuw resten, dan kan ik toch naar The Gym. Gewoon bij mij thuis. Nu alleen de kamer nog opruimen. Nummer één van de goede voornemens voor 2011.

NK Sprint/Allround

Thialf, 2e dag NK Sprint & Allround Een paar weken geleden een kaartje gekocht voor het NK Sprint en Allround, Vak K rij 4 stoel 32.

Het is drie kwartier rijden naar Heerenveen. Met een uur speling ben ik mooi op tijd in Thialf. Eerst eens kijken hoe eea geregeld is. Mijn eigen drinken raak ik bij de ingang kwijt. En ik vlieg niet eens! De consumpties gaan met muntjes, goed om te weten. Een broodje met een Unox worst als begin. Ik zit midden in het vak, dus makkelijk even wat halen is er niet bij.

De twee 500 meters gaan lekker snel. De beide 1000 meters vliegen ook om. Bedroevend hoe weinig schaatsers ik ken. Dat is vroeger wel eens anders geweest. Bij de 3000 meter dames en de 5000 meter heren zit ik goed. De startlijn van achterste schaatser zit vlak voor mijn neus. Jammer alleen dat een KNSB official het uitzicht op de schaatser een klein beetje blokkeerd. Het is wel heeeel erg leuk om dit van dichtbij mee te maken. Tussen ritten door is het ook sfeervol in deze schaatstempel. Een dweilorkest uit Leiden, Nou Toemaar, zorgt voor de muzikale noot.

Hoewel het heel erg leuk is dit mee te maken, zit ik de rit niet uit. Tijdens de laatste dweil vind ik het genoeg. Die laatste 4 ritten staan wel op de DVR. De weg is nog goed, hoewel er toch wat neerslag dreigde te vallen. Even voor 19:00 ben ik weer thuis. Gelijk de TV aangezet en even zoeken of ik de TV gehaald heb.

Heen en weer naar Genemuiden

Veerpont bij GenemuidenOm drie uur spring ik op de fiets. Als het goed weer is om te fietsen dan maar gelijk ook echt gaan fietsen. Het fietspad over de Kamperzeedijk is als vanouds. De sneeuwresten zijn weg. Het is prima te rijden.

Even de frustratie van vanmorgen wegtrappen. Ik ben naar Maarssen geweest met de intentie om een Crosstrainer te kopen. ‘k Ben wel veel wijzer geworden, maar geen crosstrainer rijker. De verkopers waren broers van Autohandelaren volgens mij. De winkel net een half uur open en toch hebben ze al negen apparaten verkocht. Okay het was er wel druk. Iedere verkoper verkocht rommel, volgens eigen zeggen. “Nee die is prima, MAAR…… na drie maanden dagelijks gebruik stuk en dan moet je toch een andere kopen…… als je echt wat wil……..” En allemaal de duurdere apparaten “aansmeren”. Tja waarom heb je dan de rest dan nog. Ook de reclame op internet verspringt dagelijks. “Vandaag de laatste dag.” en “Dit model gaat eruit.” “Alleen Maandag en Dinsdag.” Als je morgen kijkt dan is maandag verdwenen en woensdag wordt genoemd. Kijk in februari op de site en het model wordt nog steeds aangeboden. Sorry, ik begon al…. frustratie. ‘k Kan slecht tegen dit soort praktijken.

Het fietsen gaat goed. Bij de Veerpont van Genemuiden is een kleinere fietspont bezig de autopont ijsgang vrij te houden. De beste man draait rondje na rondje. Af en toe komt hij zelfs vast te zitten. Erg grappig om te zien.

De rit terug gaat tegen de wind in. Even voor Kamperzeedijk West voelen mijn voeten als ijs. Flink bewegen om de doorstroming te helpen. Ik ben wel blij dat ik ben gaan fietsen, maar nog blijer als ik weer bij de kachel zit. Twee en een half uur fietsen in december is erg verfrissend.

Min Acht

Fietspad achter De Maten ’t Is min acht en toch ga ik maar naar buiten. Het is nog winters wit. Geen wolkje te zien en het is Volle Maan. ’t Zou toch jammer zijn als ik nu niet buiten ben.

Het fietspad om De Maten heen is goed te belopen. De sneeuw kraakt nog heerlijk onder mijn voeten. Winnipeg februari 2007 komt weer spontaan in mijn gedachten opzetten. Toen lag de stad ook onder een dikke laag sneeuw en kraakte de sneeuw ook nog onder mijn voeten. ’t Was toen ook min vijftien. Heerlijk.

Woon-werkverkeer

Tussen Vaassen en Apeldoorn Niet echt verstandig om uit een rijdende auto te fotograferen, maar het landschap ziet er wel erg mooi uit.
 
  
 
 
 
 

Previous Entries