Nood en deugt

Op naar de halve meter sneeuwHet weer speelt me parten. Wil ik vandaag gaan buurten in Almere, kom ik bijna Apeldoorn niet uit vanwege de sneeuw. Helaas moeten bellen dat Ome Bert niet naar Almere komt. Op de snelweg naar huis gaat het niet harder dan 70 km/u.

Na een snelle hap dan maar de wandelschoenen aandoen en hup naar buiten. Helaas is het gestopt met sneeuwen, maar het ziet er buiten nog erg mooi uit. Met veel plezier loop ik toch al snel zo’n 1½ uur. Halverwege stap ik op bevroren modder met een laagje sneeuw. GLIJ, SCHUIF…. in daar ligt Bert in de sneeuw. Op een pijnlijke hand na heb ik verder geen last.
Als ik weer thuis ben heb ik een prettig gevoel van het lopen. Heerlijk die sneeuw!!

In de maneschijn

BrrrrrrrrrrNet als de buiten temperatuur nadert mijn motivatie om naar buiten te gaan het nulpunt. Het lukt nog wel om ’s avonds de wandelschoenen aan te trekken en minimaal vijf kwartier te lopen, maar al dat gewandel in het stikke donker geeft weinig afwisseling.
Hopelijk gaat het binnenkort sneeuwen en dan zal ik zeker met veel plezier naar buiten gaan.

Deze week is het wel leuker om te wandelen. Het is volle maan Volle maan (geweest) en als de maan dan achter de wolken vandaan komt dan is de sfeer ook gelijk anders. Ik heb nu geen zaklamp nodig om op het asfalt te volgen. Ach de afgelopen twee weken ben ik maar 3 dagen niet naar buiten geweest. Het weekend vul ik met fietsen om de afwisseling er in te houden.

De weegschaal motiveerd ook wel, nog maar 14kg en ik heb mijn tweede mijlpaal bereikt. De eerste was -50kg, de derde en laatste mijlpaal is de halvering van mezelf.

Wandelen met Annie

Kerk van HemmenNa het eten bij m´n zus nog even naar buiten geweest. Pa blijft binnen. Samen met Annie een rondje Hemmen gedaan. Wel leuk om met z´n tweeen en in een andere omgeving te lopen. We waren zeker niet de enige aan de wandel. Onderweg komen we veel mensen tegen. Het is dan ook bijzonder mooi weer om een frisse neus te halen.

(´s avonds thuis ook nog even een snel rondje gefietst over de Molenbrug)
 
 
 
 

Heen en weer om naar Roggebotsluis

Ik heb nog wat last van de bovenbenen van het fietsen van gisteren. Vanmiddag maar weer eens lopen. Deze keer niet de IJssel over, maar de andere kant uit. Ik vind Roggebotsluis wel een aardige bestemming. ’t Is niet heel afwisselend, heen de Flevoweg en terug de Flevoweg. Maar dat geeft niet. Het is mooi weer en niet te koud. Maar op de weg terug doe ik toch een muts op er waait een gemeen windje me tegemoet. Na twee uurtjes lopen ben ik weer thuis.

Pa nog steeds 75 jaar

Voor half vijf zijn Pa en ik in Hattem. Pa geeft een feessie omdat hij 75 jaar geworden is. Een goeie reden om dit met de familie te vieren. ’t Is weer erg leuk om iedereen te zien. Bij Bowling Hattem kun je steengrillen en dan krijg je een uurtje bowlen d’r bij.

We zijn met z’n achtienen verdeeld over drie banen. Voor de meeste is het al weer een tijdje geleden. Na wat “ingooien” komen toch de Spares en Strikes op de borden te staan. Bowlen in Hattem Helaas geen strike voor mij. De tijd gaat snel voorbij. We hebben precies genoeg om één complete frame vol te maken.

Daarna is het aanschuiven aan tafel. De branders staan al aan. Na een korte uitleg van het huis kunnen we het vlees op de steen gooien. ’t Is wel goed opletten. De branders staan zo hoog dat als je niet uitkijkt er een klompje zwart vlees overblijft. De tafel wordt helemaal dood gegeten.

Na het eten nog kort natafelen, maar even voor acht uur houden we het voor gezien. Het was erg gezellig. En het was weer goed om iedereen te zien en te spreken.

Previous Entries