Rondje Zwolle

Willemsvaart Zwolle Het is een kwestie van geduldig wachten vandaag. Ik had gedacht dat het weer de hele dag goed zou zijn, maar pas rond drie uur is het goed om weg te gaan. Om half vier zit ik op de fiets.
Ik wil al een tijdje richting Zwolle. Niet vanwege Zwolle, die Blauwvingers zeggen me niks, maar het rondje langs de IJssel is altijd wel mooi.

Met de regenjas aan en een Fleece vest als isolatie, fiets ik via de Zwolseweg heen. Ik heb een beetje wind tegen. Maar toch kan ik soepel de vier rond krijgen. In Zwolle een korte pitsstop bij een tankstation, ‘k ben zonder drinken de deur uit gegaan. Via de oude IJsselbrug naar de Zalkerdijk. Als ik de Willemsvaart in Zwolle over ga komt de zon onder de bewolking door. De herfst kleuren en de vaart geven een leuk sfeerbeeld.

Op de Zalkerdijk heb ik de wind in de rug. Bij de parkeerplaats net voor Zalk houd ik een tweede pitstop. Daarna is het linea recta naar huis. Nog steeds soepel draai ik nu inmiddels de vijf rond. De terugweg gaat gemakkelijk. ‘k ben even voor zes uur weer tuis. De klamme kleding kan gelijk de wasmachine in.

Motregen

Vandaag laat ik me niet tegenhouden door de motregen. Ik heb het gevoel dat ik te weinig gedaan heb deze week. Maar als ik goed nadenk dan ben ik alleen dinsdag niet weggeweest. Naar buiten gaan is blijkbaar een gewoonte geworden dat niet meer opvalt.

Het is weer donderdag. De laatste tijd maak ik dan een groot rondje. Deze keer om De Maten heen gelopen met nog een stukje Zwartendijk. Gelukkig is het niet zo koud als maandag op de fiets.
De motregen stopte al wel vrij snel. Mooi!!

Op de fiets

Wilde Ganzen Na werktijd nog even snel naar de supermarkt voordat ik naar huis ga. Even vlees kopen wat makkelijk klaar te maken is. Snel bikken en dan op het fietsie weg. Van dit mooie weer moet je gebruik maken. Het is de laatste week dat de dijk tussen Roggebot en de IJssel open is. Het is daar altijd mooi fietsen. In een grasveld naast de dijk lopen honderden ganze te grazen. Uiteraard als ik stop vliegen ze net allemaal op. Domme beesten ik wil alleen maar even een foto maken.

Het fietsen gaat makkelijk ondanks de wind tegen. N50 bij Kampen Maar als je een rondje fietst heb je de wind altijd wel eens in de rug. Via het industrieterrein en de binnenstad kom ik weer bij de Stadsbrug. Wederom net als gisteren via de IJsselmuiden kant naar de Molenbrug. Het is nu alleen donker als ik daar fiets.
Omdat het toch wel lekker wegtrapt rij ik nu een extra groot rondje. Via de Zwartendijk ga ik terug. Als ik richting Kampen kijk dan zie ik net de Maan opkomen. Met een bijna stille hand en m’n zadel als steun knip ik nog even een foto. Veel licht vervuiling geeft zo’n stad af, maar op een of andere manier toch wel weer mooi.

Belofte maakt schuld

Molenbrug Ik heb met mezelf afgesproken dat ik in het weekend altijd ga lopen of fietsen als het weer het toestaat. Windkracht 12 of Moesson regens houden me binnen, maar voor de rest hup naar buiten toe. Uiteraard ga ik het wel een beetje plannen. En waar zouden we tegenwoordig zijn zonder Buienradar.nl, drijfnat waarschijnlijk. Voordat ik ga wandelen nog even snel op internet kijken hoe dichtbij de buien zijn. Er komt een dondere wolk aan die over Kampen heengaat. En inderdaad valt daar egen uit. Maar gelukkig niet lang. Even een kwartiertje wachten en dan inderdaad hup naar buiten.

Ik loop via de binnenstad, Stadsbrug naar de Molenbrug. Dan nog door de straat van Pa. ZOWAAR hij ziet me lopen. Daarna linea recta terug naar huis. Ik ben helemaal verwaaid. Maar gelukkig niet kletsnat. De hele weg is het droog gebleven.

De drie bruggen van Kampen

Na een middag kletsen toch nog snel op de fiets gesprongen en langs de IJssel wezen fietsen. Eerst even wat “slechte” etenswaren naar Pa brengen. Slecht gezien de uitwerking op mijn dieet, zeker niet de kwaliteit. Daarna van de Molenbrug via de Stadsbrug naar de Eilandbrug gereden. Alleen deze keer rij ik over het fietspad aan de verkeerde kant van de IJssel (van Kampen uit gezien). Via de Frieseweg rij ik terug naar de Stadsbrug. Heerlijk nog even van het mooie weer genieten.

Previous Entries