CSY

Vandaag staat IJmuiden op de planning. Bij de Hoogovens (Corus) houden vrijwilligers twee stoomtreinen en ander materieel rijdend. De laatste zondag van de maand is het mogelijk om mee te rijden. Bert en Tom Samen met Pa, Annie en Sander gaan we daar naartoe. Sander heeft ook nog, Laura, Pim en Dorus meegenomen, zijn nichtje en neefjes. Een leuk dagje uit.

Bij Amsterdam komt de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig valt het hier en nu en niet straks en daar. Als we in Velsen zijn dan is het droog. Om 10:05 hebben we de kaartjes in handen. Om 10:45 vertrekt de trein. Afblussen van Kooks Over het terrein van Corus rijden we over zo’n 15km spoor. Er ligt nog meer, maar dit is waar de Corus Excursietrein rijdt. Langs de verschillende fabrieken en walsen rijden we. Via de intercom is iemand met veel kennis van zaken aan het vertellen wat er zoal te zien is. Halverwege stoppen we voor een foto moment. Gelijk wordt er water voor de locomotief ingenomen. Na bijna twee uur zijn we weer op het stationnentje van Velserbosch terug.

Voordat we naar huis gaan, gaan eerst nog even bijkomen in Wijk aan Zee. Pure nostalgie. Met Opa en Oma ben ik hier ook geweest. Toen snikheet, nu koud harde wind en erg vochtig. Na de Lunch gaan Annie Sander en de kinderen nog uitwaaien op het strand. Pa en ik gaan weer richting huis. Al met al een aardig dagje uit. Zo treinen door Nederland en dan nog stoomtreinen, wel erg leuk. Mmmm bij Apeldoorn rijdt er ook eentje……

Externe Link

 • Mijn foto´s
 • Corus Stoom Ymuiden website
 • Uitgewoond

  Toch maar iets eerder van het werk vertrokken. Ik wil nog even bij een meubelzaak in IJsselmuiden langs. Al een tijdje zoek ik een andere zitbank. Die ik nu heb is al van dec 1991. ’t Wordt wel tijd voor een anderen. Goed spul hoor hebben ze bij de IKEA. Nu ga ik eerst maar eens ideeën opdoen.

  Op de radio heb ik gehoord dat het vanavond weer gaat regenen. De regen houdt wel een paar dagen aan. Morgen dus niet naar buiten om te lopen of fietsen. Hoewel ik de benen van het wandelen van gisteren nog voel, doe ik toch maar weer de schoenen aan. Nu weer een keertje over de Molenbrug en Stadsbrug lopen. Weer een rondje van zo’n twee uur.
  Zwaaien naar Pa De voeten voel ik wel, maar erg hinderlijk is het niet. Deze keer maar via de Molenbrug heen.

  Bij de flat van Pa heb ik geluk, tenminste, Pa ziet me lopen. Meestal merkt hij het niet. ’t Is nog vroeg zullen we maar zeggen. Een mooie kans om even een foto te nemen. Zo vaak gebeurd het niet.

  Onderweg maak ik nog meer foto’s. Het stadsfront van Kampen aan de IJssel is toch wel erg mooi. Maar ja, ik ben dan ook bevooroordeeld. Via de binnenstad en het plantsoen ga ik rechtstreeks naar huis. Twee dagen achtereen meer dan twee uur per keer lopen is wel erg veel. Ik ben erg blij als ik weer thuis ben. De warme maaltijd smaakt dan ook meer dan lekker. ‘k Heb het eigenlijk wel gehad, uitgewoond plof ik in de stoel om er erg lang te blijven zitten.

  Even uitwaaien

  Vandaag het ik een dag vrij. De afgelopen dagen waren er problemen op het werk. Resultaat, mijn hele weekend naar de knoppen. Vandaag probeer ik tot rust te komen. Met Pa ga ik naar Borne toe. Naar een spijkerbroekenwinkel waar ik geregeld kom. ’t Is niet naast de deur, maar ze hebben wel mijn maat. Meestal tenminste. Blijkbaar zit ik nu in de maten waar veel aftrek van is. En die is nu net uitverkocht. Zwartendijk Iedereen heeft een dikke kont, ik ben geslonken tot die “kleine” dikke kont. Tja, maar het was bij mij wel veel erger. Ik heb nu 7 maten minder nodig dan voor ik begon met afvallen, bijna iedere maand een maat eraf.

  Om 12 uur eten we bij De Steeg. Ze hebben er ook een warme hap. Een Snitzel voor Pa en voor mij een Kogelbiefstukkie. Heerlijk. De serveerster heeft wel erg mooie ogen, misschien een andere keer er maar een bakkie koffie doen. Helaas ben ik nu voor niks naar Borne gekomen, maar dit uitje op zich is ook leuk. Heel erg toeristisch rijden we via Ommen en Dalfsen weer terug naar huis.

  De voorspelling voor vanavond is regen. Nu is het nog lekker weer, er staat alleen wel een harde wind. De wandelschoenen maar aangedaan, anders had ik de fiets gepakt. Nu maak ik een wandeling van twee uur. En dat weer voor het avondeten. Als voorzorg heb ik een regenjas aangedaan. Die fungeert ook gelijk als windjack, ik heb hem hard nodig. Op de Zwartendijk wordt ik soms letterlijk van de weg geblazen. Een nadeel met die wind is wel dat ik de achterop komende auto’s niet hoor aankomen. Gelukkig is het nog overdag. Heerlijk die wind, heerlijk even uitwaaien.

  Venedijk

  Oei, alweer eerder donker. Eindelijk weer eens beter weer ’s avonds om de wandelschoenen aan te trekken. Dat binnen zitten is maar niks. Misschien met een goeie regenjas kopen… maar ja wie wil nu in de regen lopen.
  Eerst even langs Pa, daarna voorbij De Maten lopen. Dat weggetje ken ik nu wel. Via de Venedijk en de Zwartendijk loop ik terug naar huis. Net even iets anders om het lopen, dit om het leuk te houden. Ik merk dat het eerder donker wordt. Hoewel het niet echt laat is loop ik in de schemering. Dichtbij huis geeft dat weer een leuk sfeer foto.
   
   
   

  Denkfout

  De laatste weken ben ik niet zo tevreden over mijn gewichtsverlies. Het resultaat dat ik op de weegschaal zie vind ik te weinig. En dat terwijl ik wel meer loop en fiets. En dat is nu net precies mijn denkfout… Ik bouw nu ook meer spiermassa op. Vroeger nooit meer veel bewogen, ergo weg spieren.
  Nu dat ik aan het lopen en fietsen ben bouw ik weer spiermassa op. Die massa krijg ik er dus bij. Maar het geen verkeerde gewichtstoename.

  Vandaag heb ik toch maar even mijn eerste streefgetal van 50 KILO D’R AF bereikt. Op naar nog eens 30 d’r af.

  Previous Entries