Dames gaan voor

Dames aan de wandel Na een paar regendagen toch maar weer op de fiets gesprongen. Voor vertrek even kijken op buienradar.nl hoe de regenkansen zijn. Tussen de buien door m’n 4 bruggen route gereden.

Het rondje gaat via Roggebotsluis, over de dijk richting de IJssel. Even wordt mijn weg geblokkeerd door overstekende koeien, zeker net terug van het melken. Onder de Eilandbrug door en dan via de Kamper binnenstad over de Stadsbrug weer langs de IJssel richting Molenbrug. Om het af te leren ga ik via de Zwartendijk terug naar huis. Toch een rondje van twee uur, ergens in de buurt van de 25km gefietst.

Kom over de brug

Al een tijdje wil ik de brug over. Nu een keertje lopend. Via de Stadsbrug aan de overkant van de IJssel naar de Molenbrug. Bij de Molenbrug toch maar een klein stukje afgestoken, via het talud gelijk omhoog. Na de brug ben ik via De Maten rechtstreeks naar huis gelopen.

Het ging prima, alleen ben ik wel blij dat ik weer thuis ben.

Dwarsliggers

Na mijn escapades van gisteren doe ik het vanavond maar rustig aan. ’t is te warm om Aanleg Hanzelijnte lopen, daarom toch maar de fiets gepakt. Van spier- en zadelpijn is geen sprake. Wel heb ik moeite om de vijf nu rond te krijgen.

Net even buiten Kampen zijn ze bezig om de Hanzelijn aan te leggen. Aan de oostkant blijkt er een tijdelijk gat in de omheining te zijn. Zonder al te veel moeite kan ik op het spoor komen. De dwarsliggers van één spoor liggen er al. Een mooie gelegenheid om een kiekje te maken. Als het spoor in bedrijf is dan is het niet verstandig om op deze manier te gaan staan. De zonsondergang geeft er een aardig sfeer aan.

Blik op oneindig

En misschien wel het verstand op nul. Hoewel de wind iets te hard was en uit een verkeerde

Ketelmeer

hoek waaide, ben ik toch naar de Ketelbrug gefietst. Via Rampspol en Schokkerhaven heen. Toen de brug over en via Ketelhaven en Roggebotsluis weer terug. Een rondje Ketelmeer.

Jammergenoeg kwam ik er te laat achter dat ik eigenlijk het rondje andersom had moeten doen. Ik heb nu op de heenweg de wind pal tegen en later aan de andere kant van het Ketelmeer rij ik in de luwte van de dijk. Ketelbrug Weinig profijt van de rugwind die ik eigenlijk zou moeten hebben.

Onderweg stop ik regelmatig om iets te drinken. Later in Ketelhaven maak ik een pitstop bij Lands End. Op het terras neem ik een Cola Light. Nog maar 13km voordat ik thuis ben.

Het fietsen gaat goed. Dit rondje van 4 uur (zo’n 50km) gaan me goed af. Thuisgekomen merk ik dat ik snel herstel.

Ga toch fietsen

Zien fietsen doet fietsen. De laatste week ben ik de verre omgeving van Kampen aan het verkennen. Afgelopen donderdag heb ik een rondje Zwolle gedaan. Via de rechterkant van de IJssel over de oude IJsselbrug bij Zwolle oversteken naar de linkerkant. Onderweg een paar keer stoppen om te drinken. Het was wel erg warm.

Vandaag ben ik in Elburg geweest. Binnendoor via Noordeinde en dan via Flevoland terug. Het begon met aangename temperatuur, maar terug in Kampen was het weer benauwd geworden. Mijn gezicht heeft zich aangepast voor de wedstrijd van vanavond. Ik vind hem meer Oranje kleuren. Hopelijk wordt die niet te rood van de toenemende spanning.

Hup Holland!!!

Previous Entries