min 40 kilo

Vanmorgen op de weegschaal weer een mijlpaal bereikt, veertig kilo afgevallen. Nog maar tien kilo tot mijn tussentijdse doel. Ik heb al besloten om nog effe lekker door te gaan. It’s going Grrrrrrrrreat…..

Foto’s

De foto’s van afgelopen weekend vind je in mijn album van Drenthe.

100 dagen

Honderd dagen op diëet. Ik kan niet zeggen dat ze omgevlogen zijn, maar veel last heb ik toch ook niet gehad. De scherpe kantjes zijn er nu wel vanaf. Af en toe smokkelen, om dan ’s avonds 5 kwartier te gaan wandelen, of, zoals de laatste tijd, met een Cardio oefeningen DVD voor de buis flink zweten.

Resultaat van 100 dagen afvallen, min 37 kg. In dit tempo ga in de min 50kg op m’n sloffen halen. 50kg is ook zomaar een getal wat ik genoemd heb. Je moet toch een doel nastreven. Stiekem wil ik nog wel veel meer kwijt.

Terug via Emmen

Het huis is aan kant en de koffers zijn gepakt. Even na negen uur leveren we de sleutel weer in. Het weer is pet. Miezerige regen, zo van het type waar je erg nat van wordt.

De eerste stop is Orvelte. Volgens Pa en Annie zijn we hier al eens geweest, maar ik kan me er niets meer van herinneren. Het had vroeger niet echt mijn belangstelling. Het museumdorp is verboden voor auto’s. De parkeerplaats is leeg er zal wel niks open zijn. Museumdorp Orvelte Even smokkel ik wat, een klein stukje verboden voor autos negerend. Het laatste stukkie loop ik naar de brink van het dorp. Pa blijft bij de auto, het is hem iets te ver lopen, en de weg is ook niet egaal.

Door naar Emmen. Niet om het Dierenpark te zien, maar in het centrum is een verzamelwinkel waar Pa wil gaan kijken. Maandag is niet een dag om zo’n soort winkel te bezoeken. De winkel is ’s maandags dan ook gesloten. We drinken nog wel een bakkie koffie bij een vlaaien winkel. ’t is vandaag erg fris vergeleken met gisteren. De regen helpt ook niet echt. Omdat de winkels pas om 12:00 uur open gaan blijven we niet te lang in Emmen.

Via een touristische route wilden we naar huis rijden, maar de regen doet ons besluiten om maar de snelweg te pakken. Binnen het uur zijn we in Kampen. Voordat we naar huis gaan eerst nog even langs de Chinees. Om één uur zijn we bij Pa. Het eten smaakt prima.

Als ik weer thuis ben ruim ik mijn spullen gelijk maar op. Doe ik dat niet dan ligt het er in juli nog.

Het was een heel mooi weekend. Niet alleen in weer maar ook in de dingen die we gezien hebben. Ook hebben we ons wel vermaakt in het park. Misschien een idee voor een andere keer.

Over de toppen lopen

De zondag begint rustig. Het slapen lukt beter maar ’t is nog niet optimaal. Na het ontbijt vertrekken we naar Drouwen. In Drouwen is Het Boomkroonpad. Het Boomkroonpad Een 125m lang voetpad van Staatsbosbeheer langs de toppen van de bomen. De parkeerplaats is erg vol als we er zijn. Het is heerlijk weer, maar wel erg drukkend. Veel mensen zijn d’r op uit getrokken.

Jammer genoeg kan Pa niet mee naar boven. Drie wenteltrappen voeren je naar 22m hoogte. De klim is iets te veel voor hem. ‘k Zal veel foto’s makan zodat hij het later toch kan zien. Via een tunnel komen we bij de eerste trap. Deze voert ons al naar een aardige hoogte. De paden lopen langzaam omhoog. Af en toe komen we langs informatie bordjes en op ieder hoek zit een mannetje op een stam die de loop richting aangeeft. Het hoog(s)te punt is een uitkijktoren waar je een mooi zicht heb op de onmiddelijke omgeving. Na een kleine daling komen we bij de trap naar beneden. Via een vlonderpad komen we weer bij het info centrum uit.

In het info centrum heeft Annie een folder van het Hunnebed Centrum in Broger gepakt. Dit is niet zo ver rijden. Als je in Drenthe bent en je komt er niet voor het fietsen of wandelen, dan moet je toch zeker een Hunnebed gezien hebben. Het informatie centrum laat ik links liggen, maar het hunnebed heb ik gezien. Ook loop ik nog even de souvenirswinkel binnen. Hunnebed Borger Met een versteende tand van een Spinosaurus kom ik weer buiten.

Omdat het al één uur geweest is en Annie en Sander vanavond vertrekken, gaan we terug naar het park. Na de lunch kijken we nog naar de heren finale van Roland Garros. Na het warm eten vertrekken Annie en Sander rond half zeven. Volgens teletekst is het rustig onderweg. Ze kunnen mooi doorrijden.

Na een dubbele aflevering van NCIS gaat Pa naar bed. Mijn ogen vallen ook al dicht en weer voor twaalf uur lig ik op bed. Als het maar geen trent wordt.

Previous Entries