Nieuwe wereldburger

Tender met haar PeetoomVandaag om 11:57 geboren Tender van der Linden. Ze is de jongste dochter van Martin en Ingrid. Het is voor mij een hele eer om haar peetoom te mogen zijn.

Souvenir

VaasVandaag na lang wachten is mijn souvenir uit India binnengekomen. In de winkel was die al mooi, na lang wachten vind ik hem nog mooier.

Detail vaas

De vaas is gemaakt van Indiaas marmer. Dezelfde soort als waar de Taj Mahal van gemaakt is. De versierselen zijn met de hand geslepen en later in de vaas gelijmd. Al eeuwen lang wordt deze techniek gebruikt en van vader op zoon doorgegeven.

Voor het verzenden vanuit India moet je even geduld hebben. Bang zijn dat het onderweg stuk gaat is niet nodig, dit marmer kan namelijk tegen een stootje. Daarnaast wordt het ook wel heel erg goed ingepakt verzonden.

[ 01-Mrt-09 ] Helaas vindt de Douane het nodig om ons nog een rekening te sturen. Of we even 90,83 euro willen overmaken (via TNT Express dan).
Bezwaar maken had geen zin (wel gedaan hoor), maar betalen zul je. Het blijkt achterstallig BTW te zijn of zo. Gelukkig hebben ze de prijs van de spullen te laag getaxeerd, anders zou het duurder geworden zijn.
In dit geval is het gedeelde smart. Volgende keer kijk ik of ik het gewoon met de handbagage meekan.