Koffer

Vandaag in Steenwijk geweest om een nieuwe koffer te kopen. Mijn oude koffer heeft de terugvlucht uit Canada niet overleeft. Aangezien ik in november er weer een nodig heb, deze vandaag maar gekocht. In Steenwijk zit een Bever Zwerfsport winkel. Veel voor de rugzak toerist, en mensen zoals ik. Bij V&D heb ik ook wel gekeken, maar dat zijn allemaal van die hele grote koffers. Deze koffer, of is het een tas, is van een goeie grootte. Betekent alleen dat je op vakantie niet voor 3 a 4 weken kleding kan meenemen, maar dar is ook wel weer een oplossing voor te vinden.

Kerosine snuiven

Geen 3 weekse vakantieperiode is compleet zonder een een bezoekje aan Schiphol. Aangezien ik vanaf Eindhoven ben vertrokken moet ik Schiphol toch nog even bekijken. Het weer vandaag is goed. Even na half elf vertrek ik uit Kampen. Bij Amsterdam rij ik gelijk naar Schiphol toe, deze keer geen Luchtvaart hobby shop.

Vanaf de wandelpromenade zie ik het bekende Schiphol beeld en snuif ik de bekende geur op. De blauwe vogels zijn talrijk aanwezig. De geur zouden ze eigenlijk in spuitbus vorm moeten verkopen.  Bij vertrek laat ik de Burger King letterlijk links liggen. Een Chiabatta Tonijn wordt het.

Continue reading »

Voor een prikkie naar Zwolle

Om 15:30 moet ik toch nog iets voor het werk doen tijdens deze vakantie. Ik ben ’s middags bij de GGD in Zwolle. Mijn inentingen voor India halen. Voordat de prikkies gegeven worden, wordt er eerst verteld wat je wel en wat je niet moet doen. Het klinkt ingewikkeld, maar zal dat niet zijn. Je krijgt wel bedenkingen van, “moet ik het wel doen”. ’t zal allemaal wel los lopen.

De berg over

Op TV Oost zag ik laatst een stuk over de Holterberg. De weg die daar overheen loopt ligt er al honderd jaar. Een aardig dagtocht bestemming besluit ik al kijkend.

Rond 10:00 vertrek ik uit Kampen. Pa had wel zin om mee te gaan. Eerst de berg over, dan ergens eten en vervolgens via de Achterhoek terug naar Kampen. Tussen de middag eten we een Snitzeltje bij een eetcafe in Borculo. Heel touristisch en goed gebruikmakend van de TomTom rijden we binnendoor naar Doetinchem. Via Doesburg, Dieren en Apeldoorn rijden we weer terug. Het weer was prima.

Wandelen

Vandaag heb ik echt het gevoel dat ik vrij ben. Niets moet, doe gewoon waar je zin in hebt. Omdat het een mooie zonnige ochtend is loop ik van half twaalf tot één mijn rondje. Normaal zou ik hier ’s avonds gelopen hebben. Nu is het licht en ook niet zo koud. Heerlijk.

Previous Entries