Terug uit Stockholm

Helaas moeten we vandaag Stockholm weer verlaten. De vlucht naar huis vertrek op een redelijke tijd. Het vliegtuig gaat om 12:55. We willen toch optijd op het vliegveld zijn en de rit er naar toe duur ook 80 minuten. Het betekent wel dat mijn wekker om zeven uur gaat. Snel even douchen, de koffer inpakken en 3x rondkijken of ik niets vergeten ben. Om acht uur gaan we ontbijten.

Blijkbaar zijn er vandaag meer mensen in het hotel, de Wintertuin is weer open. Daar ontbijten is toch leuker dan zo’n standaard eetzaal.

Even voor negen uur checken we uit. De rekening was al betaald, er is niets bijgekomen, we kunnen dus zo naar buiten toe. De weg naar Cityterminalen ziet er bekend uit. Toch grappig dat Continue reading »

Rondje Stockholm

Om half negen hebben we afgesproken voor het ontbijt. Gisteren op de onverwachte tussenstop van de bus heeft Annie informatie gekregen over de vertrektijden van de Sightseeing boat. Op ieder heel uur vertrek de boot met de 2 uur rondvaart. We willen deze tocht ’s ochtends gaan maken, eens kijken of we om tien uur daar kunnen zijn.

Het ontbijt is deze keer niet in de Wintertuin, maar op de beganegrond in een eetzaal. Er zijn maar heel weinig gasten overgebleven. Hopelijk is dit een trent die ook in de stad doorzet. Gisteren was het druk in de stad. tie over half tien verlaten we het hotel en lopen we naar de opstapplaats.

In de binnenstad is alles gemakkelijk te belopen, maar door de blaren moet je toch je tijd nemen. Om tien uur precies zijn we bij de vertrekplaats van de boot. Door een snelle actie van Annie kunnen we nog met deze boot mee. Even de man aan de praat houden die over het instappen gaat. Helaas zijn alle raamplaatsen bezet, maar gelukkig varen we mee. Ook hier krijg je een koptelefoon en kun je kiezen uit elf talen. De tocht heet “Under the bridges of Stockholm“, onder Continue reading »

Skansen

Altijd lastig zo’n eerst nacht op een vreemde plek. Toch veel liggen draaien en keren vannacht. Om negen uur gaan we aan het ontbijt. De binnenruimte blijkt een eetzaal te zijn. De Wintertuin. Voor het ontbijt kun je kiezen uit van alles en nog wat. Warm, koud, Scandinavisch of “normaal”.

Er valt genoeg te kiezen. Als je in een vreemde stad bent heeft het geen zin om al voor tien uur te gaan dwalen. We nemen dan ook onze tijd met het ontbijt.

Vandaag zijn we van plan om met de Hop-on -hop-off bus te gaan toeren. Met zo’n bus krijg je gelijk een goeie indruk van een stad. Er is ook altijd wel een gids of een geluidssysteem aan boord die je over de mooie dingen van de stad verteld. In Stockholm doen ze het met Continue reading »

Naar Stockholm toe

Voor een vakantie dag gaat de wekker toch wel erg vroeg, zes uur. Hoewel we via internet hebben ingecheckt, en ook geen koffer hoeven af te geven, wil ik toch optijd op het vliegveld zijn. De koffer staat gepakt, ehh sinds vanmorgen 00:30. Na de gebruikelijke ochtendrituelen vertrek ik om zeven uur naar Annie.

Onderweg is het lekker rustig, een verademing, de weg is door de weeks erg druk. Even na acht uur ben ik in Zetten. Nog snel een bakkie thee en daarna naar Weeze. Continue reading »