Eten in Oene

Vanavond gezellig gegeten met Pa, Annie en Wouter. Ik heb ze uitgenogigd om mijn verjaardag te vieren tijdens een etentje in Oene. De Rietstulp is een knus en gezellig restaurant, het eten is Hollands en de gerechten komen uit de omgeving. Het was een leuke avond.

Miniatuur Wunderland

Rond 09:00 ga ik ontbijten. Voor 5,50 euro extra kan je zo veel eten wat je wil. Om 09:30 stap ik in de auto en rij naar Hamburg. Gewoon gokken dat ik de auto in de stad wel kwijt kan. En inderdaad, vlak voor de deur is een parkeerplaats met, nu nog, plek zat. Om 09:30 gaat WL open en ik ben er om 10 uur. Vroeg dus.

Bij de kassa staat ook nog geen lange rij. Eerst even de rugtas opbergen, daarna met de fototoestel in de aanslag langs al dat moois. Op de bovenste etage, WL zit op 3 en 4 hoog, zijn de landschappen. Eerst langs Zwitserland, deze begint op 3 en loopt door naar 4, daarna langs de Harz, Hamburg, Amerika om in Scandinavië te eindigen. Alle verschillende landschappen zijn afzonderlijk in oppervlakte groter dan mijn zolder. Misschien dat ik ooit ook nog eens een modelbaan ga beginnen. Continue reading »

Naar Hamburg

Een beetje slecht gepland, maar vanmorgen moet ik eerst naar de tandarts. Gelukkig plan ik dit soort “uitjes” altijd zo vroeg mogelijk. Om 08:30 naar binnen en om 08:35 weer naar buiten. Helaas moet ik volgende maand terugkomen, er moet een oude vulling vervangen worden.

Snel naar huis om de koffer te pakken, ik ben van plan om 2 nachten weg te blijven. Boekje met Etap Hotels niet vergeten. Als je vaker in het jaar weg wil, dan zijn de uitgaven wel belangrijk. Om 10:30 rij ik de stad uit. De TomTom wijst me de weg naar Hamburg. Eerst naar Emmen en dan dwars door Duitsland. Via binnenwegen volg ik de vele vrachtwagens naar Bremen. Bij Bremen gaat het via de snelweg naar Hamburg. Onderweg af en toe stoppen, maar toch vrij snel ben ik rond 15:00 bij Hamburg. Eerst naar het plaatsje Quickborn. Daar is een Etap waar je het goedkoopst kan overnachten. Quickborn ligt op 30 km boven Hamburg.

Eerst een kamer boeken. Eventjes uitrusten en dan toch maar weer rond kijken. Bij het vliegveld vind ik helaas geen spottersplek. Al rondkijkend vergeet ik voor rood te stoppen. Gelukkig rij ik niet hard en kan ik tijdig stoppen. Er kwamen wel ineens heel veel auto’s van rechts. Via binnenwegen ga ik terug naar Quickborn. Eerst nog even een happie eten (bij de Mac in de buurt). Nog even snel naar de supermarkt (ook in de buurt). De avond wordt afgesloten met tv kijken.