Terug uit Venetië

O een aardig tijdstip wordt ik wakker. Eerst maar eten voordat ik de koffer ga pakken. We brengen gezamelijk de koffers naar de receptie. Vanavond vertrekt het vliegtuig pas. We moeten ons nog een hele dag in Venetie vermaken.

Vandaag ga ik alleen op pad. Er zijn nog wat dingen die ik wil zien. Rond 18:00 zien we elkaar wel weer.

Als eerste loop ik weer naar het San Marco plein. De basiliek ben ik de vorige keer al in geweest. Nu loop ik een stukje verder naar het Dogenpaleis. Mijn rugzak moet ik afgeven. Foto´s maken mag toch niet. Het paleis bezichtig je door de pijlen te volgen. De ene mooie ruimte volgt de andere mooie ruimte op. Je kan wel zien waar vroeger het geld zat in Venetie. Ik besluit om de hele weg maar te volgen. Ook die door de gevangenis. Heel apart als je opeens door de brug der zuchten gaat. Van de buitenkant heb ik hem gezien. Erg indrukwekkend om op de brug naar buiten te kijken. Continue reading »

The Day After

Vandaag lekker rustig aan gedaan met wakker worden. Vlak voor 10:00 loop ik snel de ontbijtkamer binnen. Toch handig als je maar een halve meter hoeft te lopen.

Vandaag ga ik met Sjaan, de moeder van Martin, naar Murano. Na de inspanning van gisteren doen we het vandaag rustig aan. Na het ontbijt lopen we richting Canale Grande om de boot naar het San Marco plein te nemen. Op mijn hakken heb ik een paar aardigeblaren zitten, dat krijg je als je de schoenen pas voor de tweede keer aan hebt. Vandaag veel lopen was ik niet van plan. Continue reading »

Het Huwelijk

Inderdaad vroeg dag. Om 08:30 loop ik de ontbijtkamer in. Die is gelukkig niet ver. De kamer uit, halve meter lopen, deur door…. He de ontbijkamer! Iedereen is al (of net) op. Even rustig wakker worden. Jacqueline en Jacklin zijn naar Ingrid toe. De bruid heeft uiteraard wat meer tijd nodig om er stralend uit te zien.

Om 09:45 lopen we met z’n alle naar het hotel van Martin en Ingrid. Martin heeft zich in ons hotel omgekleed. Gelukkig is hij erbij, hij loopt al een paar dagen door Venetië, kent de weg van ons hotel naar die van hem goed. Venetië is een en al kleine nauwe straatjes en bruggetjes. Het gaat wel even duren voordat ik dingen ga herkennen. “Niet naar de straatnamen kijken, maar probeer de etalages te onthouden”, is de tip van Martin. En inderdaad, dat helpt iets. Continue reading »

Naar Venetië

Voor vandaag wordt slecht weer voorspelt. Ergens vrij laat in de middag pak ik mijn koffer in. Alles heb ik voor het grijpen, het moet alleen nog even ingepakt worden. Het is nog geen 90 minuten rijden naar Weeze. Okay, iets langer duurt het als je je aan de maximum snelheid houdt. Even voor 18:00 ben ik op het vliegveld. Ik rij net Duitsland in als Paul belt. Hen was verteld dat ze naar Dusseldorf vliegveld moesten gaan, maar het moet toch echt Weeze zijn. Tsja, de website zegt wel Dusseldorf, maar het is niet hetzelfde.

Na de onvermijdelijke jas en tas controle begint het wachten. Wat blijkt, het vliegtuig heeft 90 minuten vertraging. Met klaverjassen wordt de tijd doorgebracht. Na eerst ver achter te hebben gestaan, hebben Pa van Lieshout en ik toch nog gewonnen. Jammer Paul en Remco, jullie mogen later revanche nemen.

De vlucht was al laat, het vertraging doet er nog een schepje bovenop. De busrit vanaf Treviso naar Venetië kost ook al een uur. Al met al zijn we pas om 01:30 in het hotel. Ingrid en Martin wachten ons op bij de Rialto brug. Toch knap als je over een paar uur gaat trouwen. Ons hotel is wel grappig. De receptie zit 2 straten verderop. We hebben een huis tot onze beschikking met 8 hotelkamers. Vijf ervan wordt door ons gevuld. Moe en zeer blij dat ik er ben plof ik op bed. Dat zal iedereen wel doen. De wekker gaat al over een paar uur..