Bijkomen in Kampen

Heerlijk geslapen tot 10:00. De koffer maar uitgemest en toch eerst maar even boodschappen gedaan. Ik heb werkelijk niets meer in huis. Ach kon het ook niet bederven.

Om 12:00 haal ik Nasi en ga ik naar Pa toe. Even de vakantie van me afpraten. Ik heb hem twee keer gebeld en veel geSMSd. Nu de rest van de reis maar vertellen.

s Middags laat is de wasmachine zijn werk doen. De kleding moet weer schoon. Ik moet nu nog 14 dagen kijken wat ik ga doen. De reis zit erop, maar de vakantie gaat nog zeker 14 dagen door.

Met de ICE weer naar huis

Om 10:00 verlaat ik het hotel. Mijn koffer laat ik nog maar bij de receptie staan. Pas om 15:12 vertrekt de ICE naar Amsterdam. Mijn kaartje voor de tram is helaas niet meer geldig. Aangezien de tram een goeie manier is om door Basel te geraken besluit ik toch maar een dagkaartje te kopen. Voor SFR 8,- heb je dr al een. Hoewel ik nog nooit controle gehad ik in welke plaats dan ook is het gezeur me het niet waard. Het reist ook prettiger als je weet dat je niet fout zit.
Deze keer neem ik maar een andere lijn. De 10 brengt me naar dorpen net buiten Basel. Heel goed om te zien hoe het er buiten Basel uitziet. De plek voor overstap blijft toch wel de tramhalte bij het SBB Bahnhof van Basel. Van hier uit vertrekken een aantal lijnen. Verder de stad in heb je ook nog tramlijnen lopen die week haaks op deze SBB lijnen gaan. Niet te min is het centrum van Basel goed met de tram te doen.

Rond 13:30 besluit ik maar om bij de Burger King op de hoek een Big King XXL broodje te halen. In de trein zal niet zo veel te halen zijn. En een voordeel van de XXL, het heeft alle ingredienten van de schijf van vier in zich zuivel – de kaas, groente – sla tomaat en ui, graan – het broodje, vlees – de 2 hamburgers. Continue reading »

Klokkijken in Bazel

Op zondag mag je normaal uitslapen. Dat doe ik dan ook maar. Maar niet te lang, om 1030 verlaat ik het hotel en ga ik trammen. Eerst maar eens het centrum bekijken. Gisteren ben ik toch langs mooie pleinen gekomen. Het is nog niet druk in de stad. Aan de winkels te zien blijft alles dicht vandaag. Bij de brug over de Rijn zie ik nog net dat een rondvaartboot vertrekt. Bij het loket van de maatschappij lees ik dat er om 14:00 er nog een vertrekt. Die boot gaat naar Rheinfelden. Heen en weerom in vier en een half uur. Even goed op de tijd letten, dit lijkt mee wel een aangenaam tijdverdrijf voor de middag.

Bij het station Bad Bahnhof van Basel vind ik nog een Coop winkel die open is. De puddingbroodjes en een bekertje walnotenijs smaken voortreffelijk. Zo rond een 1330 ben ik weer bij de brug voor de boot. Continue reading »

Heel vroeg naar Bazel

Ruim voor de wekker ben ik wakker. En die staat op 05:00 afgesteld. Even snel de kop onder de kraan, rest van de spullen in de koffer gooien en hup naar beneden.

Bij de receptie vraag ik om een taxi te bellen. Met twee minuten is die er. De rit gaat rustig hoewel er niets op de weg is. Voor 28 euro ben ik waar ik moet zijn. Als eerste check ik in, gehopen door twee dames waarvan er eentje het nog duidelijk moet leren, zij had de balie warr ik stond. Die andere stond bij Geneve.
Eerst een jus d`orange en een broodje om langzaam wakker te worden.

De vlucht naar Bazel is op tijd, vertrek 08:10. Het vliegtuig is voor de helft gevuld. Het is eigenlijk een vlucht van niks. Om 10:00 loop ik door de douane in Basel. Onderweg over de bergen gevlogen. Met de ochtendzon ziet dat er aantrekkelijk uit. Continue reading »

Shoppen in Monaco

Het bed was beter dan in Genua, maar toch sta ik met rugpijn op. Om een uur of half tien ga ik ontbijten. De croissants wordt vers gebakken, je brand je de vingers. Veel jus d orange drink ik. Je krijgt zowat een kan per tafel en ik zit alleen.

Nice laat ik voor wat het is en ik pak de trein naar Monte Carlo, Monaco. Ik loop het straatje door en loop tegen het station aan. Zo dichtbij had ik het gisteren niet gedacht en dat was al niet ver lopen. Aan een betaalautomaat waag ik me maar niet. Ik sluit achteraan in een lange rij. Gelukkig zijn er 4 loketten open, de rij wordt snel kleiner en kleiner. Retourtje Monaco Monte Carlo 6 euro 40.
Helaas ben ik niet de enige die naar Monaco wil. Nog honderden anderen staan te wachten op de trein. Net als in Nederland is de trein niet op tijd. De trein is tien minuten telaat. Als een mak schaap wurm ik me naar binnen. In het gangpad wordt je staande gehouden door de mede passagiers. Vijf minuten later, niet weg. Tien minuten later nog steeds niet weg. Alle barstens wat warm… Ga toch rijden… Op eens zeggen ze dat de trein naar Monaco van spoor F vertrekt, ik ben op G. Gelukkig geen tunnetje, maar gewoon naar de overkant. Het perron staat inmiddels zwart van de mensen, maar gelukkig vind ik een plekkie om te zitten. Kwestie van goed opstellen op het perron. Vijf minuten later, niet rijden. 10 minuten later, nog niet weg. Maar deze keer blijf ik zitten. Gelukkig gaat de trein rijden en het stopt niet meer op alle tussen stations, eerlijk delen met die andere trein zeker. Een ritje van 20 minuten heeft nu toch zo n 80 minuten geduurd. Continue reading »

Previous Entries