IJsbeelden festival Zwolle

Pa en ik bij het ijsbeelden festival in Zwolle

Samen met Pa naar Zwolle geweest. Sinds 3 december zijn daar ijsbeelden te zien. Met nog een week te gaan toch maar snel naar Zwolle getogen. Bij binnenkomst valt de kou rauw op je dak. Maar wat we te zien krijgen is schitterend gemaakt. Na de halve ruimte doorgelopen te zijn bigin ik het wel erg koud te krijgen. De handen beginnen te trillen. Niet handig als je foto’s maakt.

De weg naar buiten loopt via het restaurant. Hier is het heerlijk warm. Een kop koffie om op te warmen.

De beelden zijn zo mooi dat we nog een tweede keer naar binnen gaan. De eerste keer waren we 25 minuten binnen. Te kort voor de intree prijs. Met een stempeltje op de hand komen we makkelijk binnen en beginnen we aan de tweede ronde.

Externe link :

 • IJsbeelden foto’s
 • Nunspeetse Heidetocht

  Nunspeetse Heidetocht Lopen in de omgeving van Kampen is leuk en afwisselend. Maar af en toe is lopen in een andere plaats ook zeer leuk. Vanmorgen loop ik bij Nunspeet in de buurt.

  Op de website van het landelijkwandelprogramma heb ik een aardige route gevonden. Lopen over de heide tussen Nunspeet en Elspeet is schitterend. De heide staat in bloei. Op sommige plaatsen staan er bijekorven. Het gezoem van de bijtjes en de geur van de Heide geeft een prettig gevoel. Een kleine drie uur ben ik weg.

  Externe link :

 • De route
 • De foto’s
 • Blokzijler merenwandeltocht

  Blokzijler merenwandeltocht Vandaag een nieuw hoofdstuk aan het lopen. M’n eerste georganiseerde wandeltocht staat op het programma, de Blokzijler Merenwandeltocht. Ik loop de 20 km route.

  Parkeren in een weiland, een stempelkaart kopen in De Ploats in Blokzijl en dan eigenlijk maar mensen volgen. Ik krijg later door dat er bordjes staan op kruispunten. Dus bordjes volgen en je komt er wel. Voorbij De Wieden wordt het even spannend want geen bordje te zien, wel KNBLO stickers. Het schelpenpad komt uit in Giethoorn (blijkt). Mijn richtingsgevoel zegt me dat we weer op de weg terug zijn. Eerst nog even een fiets/voetgangers pontje over en dan de Kerktoren van Blokzijl aanhouden. In de stad wordt het nog even spannend om de bordjes te vinden, nog even wachten op een openstaande brug en na de laatste rechterbocht, hup weer terug bij De Ploats. Laatste stempeltje laten zetten en mijn herinneringsmedaille aannemen.

  Het weiland weer in om mijn auto te pakken, er staan er nog genoeg te wachten op hun bestuurders. Dan vlot weer naar huis. In IJsselmuiden boodschappen doen bij de Lidl, een bewuste actie, de Lidl heeft brokken hazelnoten met melk chocolade er overheen gegoten. Die zijn verschrikkelijk lekker, mijn beloning voor een 4 uur durende wandeltocht.

  Thuis spring ik onder de douche en laat ik de kont neerploffen in de stoel. Ik heb wel moeie benen, maar geen blaren ofzo. Eigenlijk ging het heel erg goed.

  Externe link :

 • Bewegen blog 2 april

 • Blokzijler merenwandeltochtBlokzijler merenwandeltochtBlokzijler merenwandeltocht

  Rondje Drenthe

  De brink van Dwingeloo.Vandaag de laatste dag van deze vakantie. Toch nog even zorgen dat die ook echt meeteld. Ik had afgesproken met Pa om naar Emmen te gaan. Alleen dat gaat toch maar niet door. De verzamelwinkel waar we heen wilden heeft dit jaar geen oude ansichtkaarten meer in de collectie. Ze worden gecatalogiseerd. Pa wilde kijken of er nog mooie kaarten van Kampen tussen zit. Dan maar iets voor volgend jaar.
  Maar we gaan toch weg. we gaan een ANWB route boven Meppel rijden, de Beek en Brink route. Een mooie tocht van 75km. Het brengt ons naar Meppel, (bijna) Hoogeveen, Dwingeloo, Frederiksoord en Havelte.

  In Dwingeloo stoppen we bij een restaurant voor de lunch. Een Brinkse Uitsmijter voor mij en een Schnitzel voor Pa. Hij wil juist iets anders kiezen omdat hij meestal een schnitzel neemt, maar zoveel keus tussen de heeft het restaurant niet. Volgende keer beter Pa.

  Hunnebed nabij Havelte. Na de lunch begint het te miezeren. Dat hebben ze niet voorspelt voor vandaag. Het landschap waar we doorrijden is er niet minder mooi om. Bij Havelte stoppen we nog bij een Hunnebed. Tja, als je dan in Drenthe bent dan kun je deze grafkamers van zo’n 5000 jaar geleden tegenkomen. Het Hunnebed is nog redelijk groot ook.

  Als we de cirkel rond gereden hebben gaan we binnendoor terug naar Kampen. Met de pont bij Genemuiden en dan via de Kamperzeedijk terug. Zo rond drie uur zijn we weer thuis.

  Schiphol

  Vandaag ga ik met Richard naar Schiphol. Gisteravond toch maar besloten om te gaan. Een erg goeie beslissing. Het is zonnig en pas vanavond gaat het regenen. Alleen de wind is bijna stormachtig.

  Gisteren viel bij mij het kwartje…… Annie en Sander zijn vandaag ook op Schiphol te vinden. Ze gaan naar Turkije toe. Een busrondrit langs de Highlights van Turkije. Helaas zit het ze een beetje tegen. Het incheck systeem van Pegasus heeft hun naam niet en ook twee dames zitten met hetzelfde probleem. Gelukkig kan er bij de balie van Pegasus alles recht gezet worden. Met een gerust gevoel laat ik ze achter. ‘k ben toch een beetje bezorgt maar het zal goed komen. Maar nu eerst een flinke dosis Kerosine lucht insnuiven, daarom zijn we hier.

  Buiten op de wandelpromenade maken Richard en ik de ene foto na de andere. Okay, ik ben meer aan het knippen en Richard overdenkt zijn shot veel beter. Even voor half twee zien we het vliegtuig van Pegasus landen. Dat ziet er goed uit.

  Na 2┬Ż uur Schiphol (a 12 euro, pffffff) verkassen we naar de spottersplek bij de McDonalds. Hier komen de vliegtuigen binnen. Dit is ook gelijk een goeie uitvalsbasis om snel weg te komen. Niet te lang in Amsterdam blijven om 15:30 loopt de Gaasperdammerweg en de A1 alweer vol.
  De een na de andere vliegtuig komt binnen. Even later vertrekken er ook kisten vanaf de Aalsmeerbaan. De Kaagbaan was altijd al in gebruik. Om 14:40 zien we een Pegasus toestel vertrekken. 45 minuten te laat. Hopelijk heeft Zus genoeg tijd om op Istanboel over te stappen.

  Even na drie uur houden we het voor gezien, eerst binnen opwarmen bij de Mac met een bakkie koffie. De A1 zijn we vlot over. Bij vier uur ben ik weer thuis. Richard moet nog ietsies verder. We hebben een hele mooie geslaagde dag gehad, hoewel het lastig fotograferen was met al die wind. Bij mijn bulk zitten er vast wel een paar mooie opnamen tussen.

  Om 19:00 krijg ik een SMSie van Annie. Ze zijn gestrand in Istanboel. Ze hebben een kamer in een hotel nabij het vliegveld. Morgen om 06:45 gaan ze verder en worden ze bij de rest van de reisgenoten gevoegd. Ook de twee dames moeten verplicht in Istanboel blijven. Hebben ze in ieder geval aanspraak aan elkaar. Jammer is het wel. Hopelijk blijft de rest van de reis wel zonder problemen verlopen.

  Previous Entries